Dacă ești pasionat de skateboarding, cu siguranță ești constant în căutarea unor spot-uri care să îți satisfacă hobby-ul.
De-a lungul timpului, comunitatea de skate din România s-a mărit, astfel că skatepark-urile au început să fie prezente în mai multe orașe ale țării.
Mai jos vei găsi o listă cu skatepark-uri din București, dar și ce înseamnă skatepark România.
Cuprins
1. Skatepark Bucuresti, locuri notabile in care iti poti practica pasiunea
Noțiunea de skatepark București se referă, în mare parte, la skatepark-urile în aer liber, care cel mai adesea se află în interiorul parcurilor mari ale Bucureștiului.
Singurul skate park București acoperit care este încă funcțional este GhettoPark, din strada Târnava 24, care între timp a câștigat foarte multă notorietate mai ales în rândul rollerilor.
Printre cele mai cunoscute skatepark-uri outdoor se află Skatepark Tineretului, Skatepark Herăstrău și Skatepark IOR.
1.1 Skate park Tineretului

Este o opțiune atât pentru amatorii de BMX, role sau trotinete, cât și pentru cei ce practică skateboarding-ul. Acesta se află în mijlocul parcului și este construit integral din ciment. Aici poți găsi un miniramp, funbox-uri, flatbar-uri, bowl-uri și diverse alte elemente.
1.2 Skatepark Herăstrău
Aparține, după cum îi spune și numele, parcului Herăstrău. Este unul din cele mai populare și populate skatepark-uri, mai ales în zilele de weekend. În interiorul acestuia poți găsi elemente precum quarter, olliebox sau bank-uri, cât și o varietate de pasionați ai sporturilor cu roți.

1.3 Skatepark IOR
Reprezintă o altă alternativă care, după o perioadă în care nu a fost funcțional, s-a redeschis de curând.

În afară de skate park-urile renumite, cu siguranță există și alte spot-uri în care te poți desfășura, de la bordura pe care o știi doar tu și gașca ta, până la locurile în care vă implicați împreună pentru a construi elemente de care să vă bucurați.
2. Skatepark România
În afară de comunitatea din capitală, există un număr mare de iubitori de sporturi extreme și în restul țării, cu locuri precum skatepark Sibiu, skatepark Timișoara, skatepark Iași, Cluj, Baia Mare sau Alba Iulia.
2.1 Skatepark Alba Iulia
Bastion, Skatepark-ul din Alba Iulia, situat în apropierea Cetății Albe Carolina, este unul din cele mai apreciate skatepark-uri din România, în cadrul căruia comunitatea a avut diverse evenimente ce au implicat atât skateboarding-ul, cât și BMX-ul, rolele și alte activități similare.

2.2 Skatepark Sibiu
În Sibiu, pe Calea Șurii Mari, se află Skatepark Sibiu, cel mai mare skatepark din România, amenajat pe o suprafață de 10000 de m², care deține 8 ansambluri de elemente specifice din beton, potrivite atât skateri-lor, cât și celor cu BMX, role sau trotinete.

2.3 Skatepark Timisoara
În Timișoara, în zona centrală, se regăsește Skatepark Timișoara care, după o așteptare de câțiva ani, asigură în acest moment un loc de recreere celor interesați de skateboarding sau BMX.

2.4 Skatepark Iasi
În Iași, pe lângă skatepark-ul din Parcul Expoziției, poți opta pentru cel relativ nou deschis din strada General Toma Dumitrescu, special amenajat pentru folosirea skateboard-urilor, BMX-urilor, Bike-trial-ului și a rolelor.

2.5 Skatepark Cluj
Skate park Cluj, numit și Skatepark Parcul Rozelor, care a fost inaugurat în anul 2012, este în curs de extindere, unul din principalele motive fiind, pe lângă comunitatea numeroasă, notorietatea skateboarding-ului, sport acceptat de anul acesta și la olimpiada.

2.6 Skatepark Baia Mare
În nordul țării se află Skate Park Baia Mare, situat pe strada Dealul Florilor, cu o vechime de aproximativ 14 ani. Skatepark-ul, construit la cererea și nevoia participanților la acest tip de activități, a fost de numeroase ori gazda evenimentelor de sporturi extreme, punând Baia Mare pe harta iubitorilor de adrenalină.

Scena de skateboard a României nu este una mică și este în continuă creștere. Chiar dacă, de multe ori, skatepark-urile și spot-urile folosite nu se ridică la standardele necesare, importanța acestori locuri este majoră, atât pentru sport și performanță, cât și pentru viață socială a orașelor din România.