Cele mai bune skateboard-uri: Ce sa alegi in functie de bugetul si nevoile tale

Ce skateboard să-mi iau? Fie că ești la prima achiziție de acest gen, fie că deja știi foarte bine despre ce este vorba, răspunsul se va situa adesea între “cel mai bun skateboard”, “cel mai ieftin skateboard” și “branduri de skateboard”.

Există numeroase brand-uri care se ocupă de construcția skateboard-urilor , iar în cele ce urmează vom face o enumerare a unora dintre ele, alături de o comparație între deck-uri, pentru a determina care sunt cele mai bune skateboard-uri sau cele mai bune firme de skate, pentru a facilita decizia atunci când vrei să te (re)apuci de skate.

Cuprins

  1. Cele mai bune brand-uri de skate
  2. Top skateboard decks
  3. Recomandări

1. Cele mai bune brand-uri de skate

Industria skateboarding-ului este la fel de diversificată, colorată și competitivă ca sportul in sine. Cele mai importante firme de skate adoptă o expresie îndrăzneață, plină de creativitate și liberă, fiind totodată în continuă transformare, cu scopul de a se păstra constant in “top skateboard brands”.

Este necesară o dedicare puternică și o pasiune pentru sport dincolo de limitele normale. Această pasiune are de fiecare dată în spate o echipă numeroasă, din care fac parte inclusiv pro-riderii care devin idoli atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Rodney Mullen, Yuri Facchini, Daewon Song, Cody McEntire, Nyjah Houston, Micky Papa, Tony Cervantes, Tommy Sandoval, Chris Wimer, TJ Rogers, Mark Appleyard, Torey Pudwill sunt doar câteva din numele sonore care, in afara faptului că îți vor oferi motivație, îți vor da și încredere în brand-urile de skateboard pe care le reprezintă.

Mai jos găsiți o listă cu o parte din cele mai importante brand-uri de skate:

2. Top skateboard decks

Skateboarding-ul este un sport de acțiune, o activitate recreațională și chiar o formă de artă.

Acesta implică o placă , cel mai adesea din lemn, un set de axe și roți , pe lângă hardware-ul format din griptape (partea abrazivă aplicată pe deck pentru aderență), șuruburile care fixează axele pe skate și rulmenții care sunt dispuși în pereche pe fiecare roată.

Componenta principală a unui skateboard – și cea mai des înlocuită – este placa (deck-ul).

PRODUSGLOBE GOODSTOCK DECKENJOI Barletta What’s The Deal Impact Light DeckBAKER Hawk Thoughts
IMAGINEGLOBE GOODSTOCK DECKENJOI Barletta What's The Deal Impact Light DeckBAKER Hawk Thoughts
CARACTERISTICIMaterial – arțar
Concavitate – full
Număr straturi – 7
Construcție – standard, 7ply
Shape – Popsicle
Material – arțar
Concavitate – mellow
Număr straturi – 7
Construcție – inserție carbon
Shape – Popsicle
Material – arțar
Concavitate – mellow
Număr straturi – 7
Construcție -standard, 7ply
Shape – Popsicle
PROPrețul accesibil
Forma prietenoasă, adaptabilă indiferent de nivel, de la entry-level la avansat
Durabilitatea
Inserția de carbon
Varietate de mărimi pentru aceiași grafică/ același desen
CONTRALipsă tehnologii
Lipsă grafică
Prețul ridicatForma atipică, ideală pentru nivel avansat
Disponibilitate redusă în România

3. Recomandări

Există skateboard-uri bune, skateboard-uri de top și skateboard-uri mai puțin bune. Un skateboard ieftin și bun este un echilibru pe care îl poți găsi doar în magazinele de specialitate.

Construcția aparent facilă a unui skateboard a dus, de-a lungul timpului, la numeroase apariții a complete-urilor de skate în magazine în care poate nici nu te-ai aștepta să găsești această ramură a sporturilor. Alegerea unui skateboard trebuie să aibă la bază, în primul rand, siguranța celui care îl va folosi.  În afară de factorii evidenți (echipament de protecție, instructaj specializat, etc.), calitatea skateboard-ului trebuie să fie una bună, pentru a nu face experiența una neplacută.

Almost Skateboards African Mask

African Mask

Un brand autentic de skateboard va utiliza  întotdeauna lemn de cea mai bună calitate (cel mai adesea arțar), pentru durabilitatea oferită de acesta. Axele vor fi construite din aliaje menite să ajute, nu să îngreuneze placa, iar roțile vor fi cel mai adesea făcute din poliuretan, pentru o tocire uniformă, fără riscul de pătrățire a acestora. Toate aceste elemente vor duce nu doar la un sentiment de siguranță, cât și la “o talpă” mai lină și mai puțin anevoioasă.

Așadar, cel mai bun skateboard din lume, pe lângă munca pe care o vei depune și caracteristicile adecvate, cum ar fi mărimea,  va fi acela care îți va oferi siguranță și te va ajuta să înțelegi procesul mult mai ușor, pentru un progres mai puțin anevoios.

Primitive NealFar East

Primitive NealFar East

Compozitie: lemn (artar canadian in 7 straturi), rasina epoxidica, vopsea pe baza de apa.

O alegere nepotrivita poate dezvolta un sentiment de aversiune pentru acest sport, asadar incearca, atunci cand te hotarasti sa te apuci de skateboarding, sa ceri sfaturi intr-un loc specializat, deoarece tot acolo vei gasi si cel mai bun skate, indiferent ce vei dori sa faci cu el.

Lasă un răspuns