Cadouri pentru el – Idei perfecte pentru un tânăr pasionat de cultura urbană

Foarte mulți tineri se declară pasionați de cultura urbană, explicând că nu este vorba doar despre ceea ce se numește, în general, underground, ci această expresie cuprinde, practic, tot ce înseamnă orașul, adică toate valorile culturale și materiale pe care le-au creat orășenii. Vibrațiile urbane sunt cele care oferă personalitate și care scot din anonimat orice tânăr dornic de a se afirma într-un mod creativ și plin de imaginație. Din acest motiv, cadourile pentru un adolescent sau pentru un bărbat tânăr ar trebui să impresioneze, să creeze controverse prin folosirea sau purtarea sa, să exprime starea lui sufletească etc. 

În articolul de mai jos vei descoperi de ce cadoul este considerat un gest frumos, indiferent de ocazie, care sunt criteriile de alegere, ce fel de idei de daruri ai putea avea pentru a fi sigur că impresionezi un pasionat al culturii urbane sau al sporturilor extreme, precum skateboarding sau snowboarding, dar și ce tipuri de cadouri nu se oferă niciodată unui tânăr pasionat de cultura urbană. 

Cuprins:

1. Cadoul pentru el – gest frumos indiferent de ocazie

    1.1. Cadoul potrivit pentru pasionații de cultura urbană 

    1.2. Criterii de alegere a cadoului pentru el

2. Idei de cadouri pentru pasionații de skateboarding sau snowboard 

    2.1. Cadouri speciale pentru el

    2.2. Cadouri personalizate pentru el

    2.3. Cadourile practice pentru pasionații de skateboarding sau snowboard

3. Tipuri de cadouri care nu se oferă unui tânăr pasionat de cultura urbană

1. Cadoul pentru el – gest frumos indiferent de ocazie

Gusturile diferă de la individ la individ și nu e cu mirare de ce mulți consideră că aventura descoperirii cadoului potrivit trebuie să înceapă cu mult timp înainte de ziua când îl va primi. Când vine vorba despre un pasionat al culturii urbane, există posibilitatea să faci diverse greșeli în încercarea de a găsi un obiect care va aduce zâmbetul pe buzele sărbătoritului. Indiferent de situație, însă, este vital să îți reamintești că darurile rămân pe vecie gesturi frumoase și mult apreciate. Trebuie doar să depui puțin efort în acest sens. 

Cadoul pentru el - gest frumos indiferent de ocazie

1.1. Cadoul potrivit pentru pasionații de cultura urbană

O persoană care iubește cultura urbană se va aștepta, cu siguranță, să primească un cadou pe măsura preocupărilor sale. Din această cauză, este foarte util pentru tine să faci puțină cercetare în acest sens. Ce înseamnă cultura urbană? Cu ce se ocupă cei care sunt pasionați de acest lucru? Ce sporturi le place să practice? Sunt doar câteva întrebări la care ar trebui să răspunzi, în așa fel încât să te bucuri din plin de uimirea pe care o vei citi pe chipul sărbătoritului. 

În general, cei care sunt atrași de cultura urbană apreciază foarte mult activități deosebite, inedite, care ajung la inima și sufletul lor, cum ar fi: old school hip hop, graffiti, expoziții de fotografii, breakdance, film, underground folclor, sporturi diferite (skateboarding, snowboarding). Astfel, riderii și adepții diferitelor domenii underground știu exact ce își doresc să primească în dar în diferite ocazii din viața lor. 

Cadoul potrivit pentru pasionații de cultura urbană

1.2. Criterii de alegere a cadoului pentru el

Dacă te întrebi cum ai putea găsi un cadou potrivit în acest caz, atunci ar trebui să ții cont de câteva criterii înainte să faci achiziția. 

  • Vârsta este unul dintre factorii de bază când vine vorba despre alegerea unui cadou pentru un bărbat. Dacă este adolescent, tânăr sau adult, atunci gusturile sale se pot schimba, chiar și când vine vorba despre un pasionat al culturii urbane;
  • Un alt lucru de care nu trebuie să uiți este relația sau legătura pe care o ai cu persoana căreia îi oferi cadoul. Pentru un fiu, nepot, iubit, cele mai apreciate daruri sunt cele care demonstrează afecțiunea și prețuirea ta, așa că este obligatoriu să ții cont de ceea ce îi place mai mult și să îi faci o adevărată surpriză. Pentru un prieten, lucrurile se pot schimba, la fel și pentru un coleg, șef, vecin etc;
  • Pasiunea pentru cultura urbană, pentru sporturile de iarnă sau pentru muzica, pictura, fotografia underground poate fi un alt punct de la care să pleci când te decizi asupra obiectului pe care vrei să-l cumperi și să-l oferi în dar. Poate fi ceva amuzant, original, personalizat sau ceva practic. Esențial este să-i placă cu adevărat;
  • Stilul vestimentar contează și este bine să fii atent la modul cum se îmbracă. Nu cumpăra orice lucru crezând că îl va purta și nu-l va da mai departe. Cercetează mai întâi în cele mai mici detalii stilul personal al bărbatului în cauză, fii atent la orice, chiar și la culorile care-i sunt pe plac, apoi vei putea face mult mai ușor această alegere!
  • Statutul social poate fi un alt criteriu ce nu trebuie neglijat, așa că vei lua în seamă: jobul pe care îl are, grupul de prieteni din care face parte, locurile în care obișnuiește să meargă, percepția personală asupra valorii unui lucru.
Criterii de alegere a cadoului pentru el

2. Idei de cadouri pentru cei pasionați de skateboarding sau snowboard

Idei de cadouri pentru cei pasionați de skateboarding sau snowboard

Mulți dintre tinerii pasionați de skateboarding sau snowboarding sunt, în egală măsură, atrași de cultura urbană. Vrei să oferi unui rider ceva deosebit, care să-l surprindă? Cea mai bună soluție este să nu uiți de următoarele sfaturi:

  • Observă cu atenție persoana câteva zile și identifică preferințele și pasiunile sale!
  • Discută pentru a afla informații suplimentare înainte de ziua lui sau de ocazia pentru care alegi să-i oferi cadoul!
  • Inspiră-te de la cei din jur sau fă o cercetare amănunțită pe Internet pentru a găsi exact ce i-ar plăcea unui pasionat al culturii urbane și al acestor sporturi!
  • Oferă-i o experientă inedită, care să-l surprindă cu adevărat și să-l facă să țină minte pentru totdeauna ceea ce i-ai oferit!
  • Fii atent la cele mai mici detalii și apoi fă achiziția!
Idei de cadouri pentru cei pasionați de skateboarding sau snowboard
Idei de cadouri pentru cei pasionați de skateboarding sau snowboard

2.1. Cadouri speciale pentru el

Un cadou special va fi apreciat cu siguranță, dar oare ce anume l-ar face să zâmbească? Ce obiecte pot fi considerate speciale pentru fi primite cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere, a zilei onomastice, a Crăciunului, Paștelui? 

  • Bilete la un festival de cultură urbană sau la un festival de artă și de sporturi urbane, la concerte sau spectacole de teatru;
  • Un abonament la o revistă de cultură urbană și lifestyle ar putea fi un cadou special, simplu și ușor de realizat, foarte apreciat de un iubitor al acestui stil de viață;
  • O altă idee care s-ar putea să-i facă plăcere unui pasionat de graffiti este să-i oferi un set de spray-uri de bună calitate, care se pot aplica pe pereți, dar și pe materiale textile, pe sticle, metal, lemn sau ceramică.

Un bărbat pasionat de cultura urbană ar mai putea aprecia și unele cadouri obișnuite, cum ar fi: breloc, cutie cu trabucuri, sticlă de vin, portofel, busolă, brichetă, brățară din piele, diferite gadgeturi de ultimă generație etc. 

Cadouri speciale pentru el

2.2. Cadouri personalizate pentru el

Iubitorii culturii urbane pot fi surprinși plăcut și cu ajutorul unor obiecte banale, dar care pot fi simplu de personalizat, cum ar fi:

  • șosete;
  • șepci;
  • curea;
  • papuci;
  • lenjerie;
  • mănuși;
  • căni etc.

Unele pot fi amuzante și să stârnească râsul și bună dispoziție, pentru că pot fi personalizate cu mesaje originale. 

Cadouri personalizate pentru el

2.3. Cadourile practice pentru pasionații de skateboarding sau snowboard

În general, este bine de știut faptul că majoritatea persoanelor care sunt pasionate de cultura urbană practică și sporturi specifice, cum ar fi skateboarding sau snowboarding. În cazul acesta lucrurile s-ar putea simplifica destul de mult, pentru că vei reuși să găsești rapid ceea ce își doresc aceștia, trebuie doar să fii atent la discuțiile pe care le veți purta, să observi ce le lipsește din echipament și ce și-ar mai dori. 

Cadourile practice pentru pasionații de snowboard - casca

Unul dintre aceste cadouri poate fi un weekend fabulos la munte pe o pârtie plină cu cei care vor să se bucure de astfel de activități sportive. În România există stațiuni numeroase, care oferă pârtii pline de zăpadă iubitorilor de ski și de snowboard, așa că nu e deloc greu să găsești locul potrivit și să faci o rezervare adecvată. De obicei, comunitatea pasionaților de snowboarding este una foarte unită și pot fi găsite diferite evenimente anunțate pe rețelele de socializare. Astfel, poți descoperi perioada perfectă pentru a face un cadou fabulos. 

Cadourile practice pentru pasionații de snowboard

De asemenea, nici festivalurile și concursurile adresate riderilor nu sunt mai puține și ar putea să încânte orice practicant de astfel de sporturi. Două bilete pot reprezenta cadoul potrivit pentru un tânăr plin de adrenalină. 

Cadourile practice pentru pasionații de skateboard

Printre alte cadouri practice se pot număra și următoarele obiecte:

  • un rucsac util pentru o zi aventuroasă, perfect pentru a introduce diferite gustări, apă sau hainele de schimb;
  • skate shoes confortabili, foarte rezistenți și cu un aspect cool, tineresc, care pot completa senzațional stilul vestimentar street urban, pe care și-l dorește atât de mult;
  • o căciulă perfectă pentru a proteja împotriva frigului de pe pârtia de snowboarding;
  • o placă de snowboard poate fi un cadou perfect pentru un băiat sau un bărbat care își dorește nespus să încerce pentru prima dată acest sport, dar nu a avut curajul de unul singur;
  • casca pentru snowboard poate fi un dar interesant;
  • ochelarii de soare vor reprezenta întotdeauna un cadou util, care protejează ochii împotriva razelor de soare și care vor oferi mereu un aer misterios celui care alege să-i poarte.
Cadourile practice pentru pasionații de snowboard - placa snowboard
Cadourile practice pentru pasionații de snowboard - manusi
Cadourile practice pentru pasionații de snowboard - geaca

3. Tipuri de cadouri care nu se oferă unui tânăr pasionat de cultura urbană

Bărbații pot fi extrem de pretențioși când vine vorba să primească darul potrivit. Deși mulți consideră că doar femeile pot strâmba din nas și pot arăta clar prin gesturi și mimică ce simt cu adevărat la vedere cadoului, totuși, nici reprezentanții sexului masculin nu ezită să-și arate dezamăgirea sau indiferența dacă nu le place darul, indiferent că este unul simbolic sau unul mai substanțial. 

Astfel stă și situația celor care adoră cultura urbană sau sporturile ce se mulează pe stilul street urban. Cine vrea cu adevărat să-i surprindă nu ar trebui să se limiteze la obiectele banale, care se oferă cadou de obicei oricărui bărbat: 

  • Bijuteriile ar putea fi un cadou care nu va fi bine primit. Există, însă, unele podoabe specifice acestui stil vestimentar, care ar putea să facă impresie bună cu această ocazie, unele dintre ele realizate din materiale simple, altele din metale prețioase;
  • Cosmeticele nu sunt, de regulă, obiecte care ar putea să fie oferite cuiva. Poate cu excepția membrilor familiei, deoarece știi exact ce parfum folosesc, ce creme le sunt benefice pielii, care sunt deodorantele care fac cu adevărat diferența etc. Nu înseamnă că pasionații de stilul street urban nu le folosesc, doar că nu sunt produse pe care să le considere adecvate a le primi într-o ocazie deosebită;
  • Ceasurile prețioase, fine, realizate din metale prețioase sau de branduri cu renume vor fi apreciate de toată lumea, însă iubitorii stilului urban apreciază alte modele, mult mai rezistente la șocuri, căzături, la umiditate. În general, ei practică sporturi extreme și au nevoie de obiecte care să reziste, fără să fie nevoiți să investească periodic în înlocuirea lor;
  • Dulciurile nu se oferă cadou. Ele pot completa un dar frumos, un buchet de flori pentru o doamnă, dar nu vor fi considerate niciodată un gest adecvat pentru un bărbat, nici atât pentru un iubitor de sport extrem;
  • Piesele vestimentare obișnuite nu sunt potrivite a fi oferite în dar. E greu să știi exact ceea ce îi place unui iubitor al culturii urbane. Cel mai probabil nu va purta nimic din ce îi oferi. Dacă insiști în această alegere, atunci gândește-te mai degrabă la sporturile pe care le practică și încearcă să-i oferi accesorii personalizate: genți, căciuli, mănuși, cască de protecție etc. 

În concluzie, indiferent de cadoul pe care te-ai decis să-l oferi, este foarte bine dacă înainte ai face puțină cercetare în acest sens. Alege-l cu multă grijă la cele mai mici detalii, ține cont de preferințele și stilul sărbătoritului, nu trata nimic cu indiferență! Recomandarea specialiștilor în acest domeniu este să se pună cât mai mult suflet și sinceritate în alegerea darului perfect.

Surse foto:

shutterstock.com

ro.pinterest.com

boarders.ro

facebook.com

Lasă un răspuns