Tricks skateboard – Visezi să ajungi PRO Skater? Uite care sunt cele mai apreciate manevre pe care trebuie să le încerci!

Comunitatea skaterilor din România este în creștere în ultimii ani, dar întotdeauna extrem de unită și, totodată, deschisă către noi tineri care vor să i se alăture. Dacă ți-ai descoperit această pasiune, știi că datul cu placa este un mod de exprimare și de viață în același timp. Fiecare reușită are în spate foarte multă muncă, iar în cazul în care vrei să avansezi, vei avea nevoie de cât mai multe informații despre acest subiect și de foarte multă practică. Trick-urile de bază sunt esențiale, pentru că îți dezvoltă anumite reflexe și te ajută să le faci pe cele mult mai complicate în viitor.  

Cuprins

  1. Cum au apărut trick-urile cu skateboardul?
  2. Trick skate – care sunt cele mai populare scheme în funcție de dificultate!

1. Cum au apărut trucurile cu skateboardul?

Skateboarding-ul s-a născut 1950, când surferii din California voiau să aibă activitate și când vremea nu era bună pentru valuri. Așa că unii dintre ei au avut ideea de a transfera placa de pe ocean și senzația de a călări valurile, chiar pe stradă. Așa și-au câștigat numele de „sidewalk surfers”. 

Astfel, un fel de skateboard a fost improvizat prima dată la începutul anilor 1950 în California și Hawaii. Erau folosite plăci de lemn și roți mai mici din metal fără rulmenți, oamenii practicând stilul și manevrele de surfing desculți. La finalul anilor 1950, economia din SUA a explodat și industria jucăriilor a devenit conștientă de scândura cu roți. În 1959, Roller Derby a lansat primul skateboard oficial cu câteva noi dezvoltări tehnice. Astfel, caracteristicile de manipulare au fost îmbunătățite, iar riderii au putut dezvolta trucuri și manevre.

Nu mult după au apărut echipamentele de protecție și hainele specifice acestui stil de îmbrăcăminte. În 1963 a avut loc primul concurs, unde skateboarderii și-au arătat abilitățile în diferite discipline, cum ar fi slalom sau freestyle, iar companiile au început să adune o echipă pentru a sponsoriza riderii. Următorul pas mare a fost dezvoltarea formei plăcilor. Larry Stevenson a inventat „kicktail-ul” și, odată cu acesta, au venit și mai multe posibilități de a merge pe skateboard.

2. Trick skate – care sunt cele mai populare scheme în funcție de dificultate!

Odată cu evoluția skatepark-ului și sportul a început să se schimbe. Trucurile timpurii constau, în principal, din manevre de freestyle bidimensionale, cum ar fi mersul pe două roți (“wheelie” sau “manual”), învârtirea doar pe roțile din spate (un “pivot”), săritura peste o bară și aterizarea pe scândură, („hippie jump”), săritura lungă de la o scândură la alta, sau slalomul. Uite câteva dintre cele mai populare trick-uri:

  • Ollie – Alan Gelfand, poreclit „Ollie” a inventat o tehnică revoluționară pentru lumea skateboardingului, care ulterior, rafinată de către Rodney Mullen, a devenit “ollie-ul”, baza multor trick-uri actuale. Lovește tail-ului cu piciorul din spate și sări împreună cu placa pentru a face această schemă. 
  • Drop-In – o manevră foarte bună dacă ești la început și înveți trick-uri pe skate. Încearcă să stai cu coada deck-ului pe marginea unei rampe și lasă-te pe piciorul din față pentru a coborî de-a lungul ei.
  • Kick-turn – perfect pentru începători! Piciorul din spate acționează ca un pivot pentru schimbarea direcției.Împingi coada spre sol ca placa să se ridice, rămâi cu picioarele pe deck, întorci mâna secundară în față și te rotești la 180 de grade.
  • Kickflip – Așează piciorul din spate pe coadă, ca pentru un ollie, iar pe cel din față în dreptul șuruburilor frontale. Începe mișcarea, lovește coada de pământ, iar când ești în aer ridică piciorul în diagonală, peste colțul nasului, ceea ce va face ca placa să se învârtă.
  • Big spin – un trick în care placa se învârte 360 ​​de grade, în timp ce skateboarderul își rotește corpul 180 de grade în aceeași direcție.

Așadar, dacă îți dorești să ajungi la un nivel cât mai ridicat și să faci din datul cu placa o profesie, trebuie să exersezi înainte trick-uri pentru skate de la cele mai simple, până la cele mai complicate. 

Sursă foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns