SKATEBOARD OLLIE – Trick-ul pe care trebuie să-l știe toți skaterii

Skateboarding-ul poate reprezenta un mod de viață pentru tinerii pasionați, care adoră să se dea cu placa și să facă diferite trick-uri. Astfel, dacă ai curaj și-ți dorești să excelezi în domeniu, este stringent să înveți întâi cele mai ușoare și basic manevre, precum ollie. Acesta este un salt simplu, care are menirea de a te ajuta pe viitor, la celelalte trick-uri curajoase.

Află de la Boarders.ro cele mai interesante informații despre ollie.

CUPRINS

1. Despre skateboard ollie – Cele mai interesante informații

2. Skateboard ollie tips & tricks – Pași esențiali pentru o săritură perfectă

1. Despre skateboard ollie – Cele mai interesante informații 

Înainte să afli cum trebuie să faci un skate ollie, este necesar să iei la cunoștință câteva date extrem de interesante.

În 1976, Alan Gelfand a avut ideea minunată de a sări cu placa. Această mișcare i-a permis să conducă board-ul în aer cu picioarele, astfel încât să aterizeze pe ea. Trick-ul a părut precum o magie și i-a adus lui Alan foarte multă admirație și apreciere din partea skaterilor.

Rodney Mullen, care este cel mai de succes freestyle skateboarder din toate timpurile, a fost foarte impresionat de invenția din 1976 și a încercat să o reproducă, să o lucreze și să-i ofere un nume. Astfel, trick-ul a fost denumit “Ollie”, după nickname-ul dat lui Alan de către Scott Goodman.

Astăzi, ollie, în lumea skate-ului, reprezintă o mișcare de bază, fără de care nu pot fi executate alte manevre mult mai îndrăznețe.

2. Skateboard ollie tips & tricks – Pași esențiali pentru o săritură perfectă

Chiar dacă acest trick pe skateboard reprezintă etapa de inițiere a unui nou rider, acest lucru nu înseamnă că este foarte ușor de făcut. Îți trebuie îndemânare, mult calm, perseverență și curaj.

Este foarte posibil ca schema să nu iasă din prima, mai ales dacă este pentru prima dată când te dai cu placa. Ai nevoie de timp și de multe încercări pentru a reuși să sari ca la carte. Nu trebuie să te descurajezi, deoarece fiecare nou skater trece prin această primă etapă, care, uneori, poate părea greoaie și anevoioasă.

Skateboard ollie tips & tricks - Pași esențiali pentru o săritură perfectă

Pași de urmat pentru ollie skate trick:

1.  Poziționează picioarele

Este foarte important ca întâi de toate să găsești echilibrul pe placă. După ce ai făcut acest lucru, mută piciorul din spate cât mai aproape de coada plăcii. În tot acest timp, menține centrul de greutate între cele două picioare.

2.  Sari

Îndoaie genunchii, pentru a micșora centrul de greutate. Împinge placa cu piciorul din spate și sari. Nu face greșeala să împingi prea tare, deoarece riști să ratezi momentul.

Ridică întâi piciorul din față, după care, cel din spate. În clipa în care ambele picioare ajung sus în aer, placa pare să zboare sub acestea. Este stringent să-ți îndoi genunchii, pentru a sări cât mai sus.

3.  Aterizează

Observă locul în care urmează să aterizezi. În timp ce skate-ul coboară spre pământ, întinde picioarele. Acum fixează balansul cu ajutorul echilibrului.

Încearcă să păstrezi picioarele poziționate deasupra roților, astfel încât placa să nu se rupă în momentul ciocnirii cu pământul. În cazul în care aterizezi cu piciorul din față pe mijlocul plăcii, aceasta se poate rupe în jumătate.

Urmează toți acești pași cu mare atenție, astfel încât să reușești. Cere ajutorul celor mai experimentați skateri și lasă-i să te învețe acest trick extrem de simplu și frumos.

Skate ollie tips:

  • Execută mișcările cu rapiditate, deoarece saltul și căderea se întâmplă la diferență de doar câteva secunde;
  • Echipează-te în mod corespunzător, cu protecții, precum cotiere, genunchiere și cască, deoarece riști să te accidentezi la primele sărituri;
  • La început, este recomandat să găsești un teren cu iarbă, pentru a nu te răni, în cazul unei alunecări greșite. Este foarte important să nu-ți fie frică să cazi;
  • Păstrează-ți calmul și repetă schema până îți iese perfect;
  • După ce reușești să faci trick-ul, avansează și învață alte scheme mult mai performante, precum Ollie la 180 de grade.

În cele din urmă, perseverența este cheia. Ține cont doar de criticile constructive, ambiționează-te și arată tuturor că poți face acest lucru. Totul ține de determinare, voință și devotament. În momentul în care ești dedicat acestui sport, nimic nu-ți poate sta în cale. Pune-ți pasiunea pe primul loc, deoarece doar în acest fel poți fi un om cu adevărat fericit și împlinit.

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns