Scufundați-vă în evoluția Step On

De la prototipurile cu intrare din spate de la începutul anilor 90, Step In produs în serie de la începutul mileniului, până la legăturile revoluționare Step On pe care le avem astăzi, inginerii dedicați de la Burton au investit nenumărate ore în laborator și pe munte pentru a regla tehnologia fără curele.

Și hei, cu siguranță am parcurs un drum lung de la modelele cu bandă adezivă din anii trecuți (nu vă faceți griji, avem niște dovezi fotografice) pana la Step On care îmbrățișează acum tablourile Burton Team Riders și rippers de pe tot globul, haideți să cercetăm arhivele și să vedem cât de departe am ajuns în ultimii 30 de ani.

Când ne uităm înapoi la evoluția boots-ilor și legăturilor Step On, câteva ies în evidență.

Cu asistența echipei de hardgoods a lui Burton, am ales câteva pe care să le revizuim:

1. 1993 Prototip de legare cu intrare din spate

2. 1999-2001 „Boot 3” Step In Prototip

3. 1999 Legăturile Originale Step In

4. 2016 Prototip Modern Step On

5. 2020 Step On EST

6. 2022 Pasul curent pe legături

1993 Prototip de legare cu intrare din spate

1993 Prototip de legare cu intrare din spate

Cât de demult e 1993? Ei bine, Jurassic Park ajungea în cinematografe, „I Will Always Love You” al lui Whitney Houston se afla în fruntea topurilor, iar Scott Keller, managerul de inginerie de design al lui Burton, absolvea facultatea. Proiectul lui de absolvire? Legăturile cu intrarea din spate pe care le vedeți chiar aici.

Trei dintre prietenii mei și cu mine am proiectat o legătură cu intrare din spate care se baza pe o tavă de aluminiu cu o balama solidă, nituită, care se deschidea pentru a lăsa călcâiul/spatarul înalt în jos. Nu a funcționat foarte bine, dar mi-a permis să absolv.”

– Scott Keller, Manager de inginerie de proiectare hardgoods

Din fericire pentru noi toți, am absolvit și la modele mai bune de-a lungul timpului…”

1993 Prototip de legare cu intrare din spate

1999-2001 „Boot 3” Step In Prototip

1999-2001 „Boot 3” Step In Prototip
1999-2001 „Boot 3” Step In Prototip

Întotdeauna îmi place să văd bandă adezivă pe prototipuri.”

– Scott Keller, Manager de inginerie de proiectare hardgoods

Să fim sinceri – toți am folosit puțină bandă adezivă pentru a trece printr-un proiect de bricolaj; inclusiv inginerii noștri. Din fericire, nu am lansat niciodată o legătură care a venit cu o rolă, dar este distractiv să ne uităm în urmă la cum am ajuns aici.

Este o nebunie de văzut”, spune Cam Mackey, Global Merchandise Planner.

A vedea evoluția Step On și unde se află acum – știind că a venit de aici – este pur și simplu uluitor.”

Și acesta a fost doar începutul evoluției sale.

1999-2001 „Boot 3” Step In Prototip

1999 Legăturile Originale Step In

1999 Legăturile Originale Step In

Ok, acum ne par oarecum familiari. Având un design mai lustruit – și o lipsă de bandă adezivă – sistemul Step In a fost un pas major (în sensul jocului de cuvinte) în direcția corectă. Deși încă lăsa mult de dorit, aceste legături produse în serie au fost o mare scânteie pentru locul în care ne aflăm acum.

Acestea au funcționat destul de bine pentru vremea respectivă”, spune Keller.

Totuși, multe domenii de îmbunătățit. Mecanismul nu s-a resetat automat, cizma avea o interfață de plastic mare, rigidă și incomodă chiar sub întregul picior, iar toleranța la zăpadă era o problemă. În plus, călătoria a fost ciudată.”

Deci, încă nu este perfect, dar Step In ne-a împins mai departe de-a lungul călătoriei către Step On, care ne-a avansat rapid până în 2016.

1999 Legăturile Originale Step In
1999 Legăturile Originale Step In

2016 Prototip Modern Step On

2016 Prototip Modern Step On

La prima vedere, nu este mare lucru în această interpretare a lui Step On. Cu toate acestea, ele servesc drept piatră de bază a celui mai inovator sistem care va veni. Ne apropiem. În 2016, am dezvoltat primele prototipuri Step On, care au fost imprimate 3D intern. Aceste modele au fost utilizate în cele din urmă pentru a dezvolta primul sistem EST Step On găsit în colecția Mine 77 – mai multe despre acestea în scurt timp.

Lansat ca legătură Re:Flex pentru a permite fiecărui rider accesul la sistem, indiferent dacă se aflau pe o placă Burton Channel sau nu, Step On a revoluționat peisajul legărilor. Și încă eram la început.

 “Am fost cu adevărat surprinși de cât de bine s-a simțit sistemul în trei puncte în timpul mersului și ne-a permis să simplificăm substanțial mecanismul de conectare și eliberare.” – Scott Keller, Manager de inginerie de proiectare hardgoods

2020: Step On EST

2020: Step On EST

O solicitare personală din partea lui Jake – și oferită doar în dimensiune M – Mine 77 Ride On Jake X Craig Kelly a fost prima lansare Step On EST.

A fost (și încă este) unul dintre cele mai căutate produse ale noastre.

Cu Jake dorind ca acest lucru să fie făcut cât mai repede posibil, au fost încă câteva compromisuri făcute în acest process, deși din punct de vedere tehnic o legare EST, opțiunile de unghi și lățime de poziție au fost mai limitate decât ofertele noastre standard EST.

Patul era foarte gros, ceea ce te lăsa să stai destul de sus pe placă și au existat probleme în încercarea de a scala Men’s Medium la alte dimensiuni. Chiar și așa, Mine 77 EST Step On a fost un moment revoluționar pentru hardgoods, Jake și Burton.

2020: Step On EST
2020: Step On EST

2022 Pasul curent pe legături

2022 Pasul curent pe legături

Dezvoltarea oricărui produs vine cu „perfecționarea” a ceva – și apoi continuarea împingerii produsului pentru a descoperi că există întotdeauna loc de îmbunătățire.”

– Lesley Betts, Senior Global Product Line Manager, HardGoods

Bum. Iată-ne. La aproape 30 de ani de când Keller a batjocorit o legătură cu intrare din spate pentru proiectul său de clasa senior, Step On s-a impus ca unul dintre cele mai revoluționare și de renume produse de snowboarding vreodată. După mii de ore de cercetare și dezvoltare, teste constante pe zăpadă, sute de feedback-uri ale riderilor și o pasiune pentru progres, Step On și-a atins forma actuală.

Astăzi, Step On prezintă cârlige îmbunătățite pentru un sistem mai elegant, silențios și mai ușor, integrând în același timp cleme mai bune pentru manșete, căptușeli actualizate și chiar opțiuni de încălțăminte moi. Și totul se datorează feedback-ului. Asta și angajamentul constant al echipei noastre față de cercetare și dezvoltare. Dar hei, așa am făcut mereu lucruri pe aici.

Acum 30 de ani ne-am propus să proiectăm cea mai convenabilă și mai performantă legătură posibilă.

Astăzi, suntem mândri să spunem că oferim exact asta. Și deși am parcurs un drum lung, încă nu am terminat. Condus în mod constant de pasiunea pentru progres și perfecțiune, Step On exemplifică energia și etica muncii pe care Burton s-a sprijinit întotdeauna. De la planșa de desen la telescaun, vom fi mereu pe calea evoluției.

Așadar, du-te să vezi unde ne-au adus anii de inovație Step On și încearcă-le singur. Nu vei fi dezamăgit.

În închidere ai un set de întrebări frecvente despre Step On, în urma căruia chiar credem că vei fi convins.

FAQ

“Cum intru?”

Este într-adevăr la fel de ușor precum “heel, toe, go”! Intră mai întâi cu călcâiul in zona destinate acestuia, pentru a cupla clema pentru călcâi, apoi apasă în jos degetele de la picioare până când auziți click.

„Cum ies?”

Ieșirea este chiar mai ușoară decât intrarea. Doar trageți de pârghia de pe călcâiul legăturii și răsuciți piciorul. Boom, ai plecat!

“Sunt bune pentru începători?”

Step On este excelent pentru toate nivelurile. Ușurința de utilizare și comoditatea sa simplifică și eficientizează experiența începătorului.

“Sunt receptive?”

Unii rideri chiar spun că Step On sunt mai receptive decât legăturile tradiționale datorită conexiunilor călcâi-deget.

“Pot să le folosesc pe orice placă?”

COMPATIBILITATE – Step On este compatibil cu toate sistemele majore de montare, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi cu orice placă (nu doar cu cele Burton).

“Deci, nu trebuie să mă așez?”

Asta e corect. Nu vă așezați niciodată să vă legați din nou. Este rapid și ușor, așa că poți începe să “te dai” fara a pierde timpul.

“Acumularea de gheață la călcâi?”

Step On a fost supus la nenumărate ore de testare de catre rideri. Doar răzuiți orice gheață de pe picior, așa cum ați face cu o legare tradițională.

“O să imi iasa piciorul din legături fara sa intentionez asta?

SECURITATE – Facem testare și cercetare și dezvoltare pentru Step On din 2006. Ești la fel de sigur pe Step On ca și cu legăturile cu curele.

“Funcționează în powder?”

Da! Step On funcționează excelent în powder. Doar periați zăpada de pe talpă înainte de a călca (cum ați face cu orice legătură).

“Funcționează în parc?”

Tweak, press, big go, stomp hard – cei mai buni rideri din lume au pus-o la încercare. Acum e rândul tău.

Lasă un răspuns