Myth Buster: De ce nu aveți nevoie de o diagramă de mărimi pentru snowboard

Cumpărăturile pentru un nou snowboard reprezintă o decizie importantă, iar dacă ești nou în acest sport, toate profilurile, formele și dimensiunile diferite pot fi intimidante.

În trecut, v-am îndreptat pur și simplu către un tabel de mărimi pentru snowboard în care puteți regăsi înălțimea și greutatea și puteți obține o recomandare pentru care placă este cea mai potrivită pentru dvs. Și, în general, o diagramă de mărimi este încă un loc bun pentru începători.

Dar vremurile s-au schimbat, iar miturile de altădată sunt distruse.

Mitul 1: Dacă stai lângă o snowboard de dimensiuni corecte, înălțimea verticală a plăcii ar trebui să scadă undeva între nas și bărbie.

Mit demontat: Deși această recomandare este oarecum adevărată (și un bun punct de plecare pentru majoritatea), îi lipsesc câteva detalii majore și nu se aplică tuturor riderilor.

Mitul 2: Un tabel de mărimi pentru snowboard bazat pe greutatea utilizatorului va funcționa pentru toată lumea.

Mit demontat: Un grafic de mărimi este conceput pentru a oferi îndrumări generale, dar există mulți alți factori care pot influența cât de bine va funcționa un snowboard pentru fiecare în parte.

Mitul 3: Există câte o placă de snowboard de dimensiunea corectă pentru fiecare.

Mit demontat: Să mergem mai departe și să scăpăm de ideea că există în primul rând un snowboard de dimensiuni „corecte”. Există o grămadă de snowboard-uri de diferite dimensiuni care pot fi ideale pentru fiecare, în funcție de preferințe.

Scopul acestui articol este de a sublinia elementele de bază pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați o placă, deoarece înțelegerea elementelor de bază ale snowboardingului este crucială pentru dimensionarea snowboardului.

Cum să dimensionezi un snowboard fără un grafic de mărimi pentru snowboard

Cum să dimensionezi un snowboard fără un grafic de mărimi pentru snowboard

Primul lucru pe care ar trebui să-l știți despre dimensionarea unui snowboard fără un tabel de mărimi este că nu există o dimensiune corectă sau greșită. Nu așa funcționează. Sigur, unele dimensiuni vor funcționa mai bine pentru anumite lucruri, dar, la sfârșitul zilei, preferințele personale joacă un rol semnificativ.

Unii rideri preferă plăci mai scurte pentru viraje mai rapide, iar alții preferă plăci mai lungi pentru viteze maxime, mai stabile, dar cheia este să cântărești câțiva factori specifici față de utilizarea dorită.

Pentru snowboarderii începători

Fără prea multă experiență pe munte, snowboarderii începători au cea mai ușoară alegere și ar trebui să ia în considerare trei factori primari atunci când cumpără o nouă placă: greutate, dimensiunea boot-ului, terenul abordat.

Greutatea utilizatorului

Fiecare dimensiune de snowboard este de obicei etichetată cu greutatea minimă și maximă recomandată, de obicei enumerate pe autocolantul plăcii sau în informațiile despre produs. În intervalul identificat, placa ar trebui să funcționeze conform intenției. Cu toate acestea, este important să rețineți că acest interval de greutate este o sugestie și, dacă vă aflați aproape de intervalul de greutate, probabil că veți fi bine.

Cum afectează greutatea performanța?

Dacă un rider este sub greutatea sugerată, placa va fi probabil mai rigidă în flexibilitate. Dacă un rider depășește greutatea sugerată, placa va fi probabil mai moale în flexibilitate.

Dimensiunea boot-ului

Dimensiunea cizmei pentru snowboard este conectată la dimensiunea legăturii pentru snowboard, ambele vor dicta lățimea potrivită a taliei (lățimea snowboardului din mijloc) de care veți avea nevoie.

Cum afectează dimensiunea piciorului performanța?

Dacă lungimea boots-ilor este semnificativ mai mare decât lățimea taliei snowboard-ului, va exista un surplus pe partea degetului (degetul de la picior) sau pe partea călcâiului (călcâiul) care vă afectează capacitatea de a veni pe muchie și de a menține virajul. Dacă lungimea cizmei este semnificativ mai mică decât lățimea taliei, veți avea dificultăți să treceți de la o margine la alta în timp ce vă întoarceți. Notă: un pic de rezistență este în regulă. Teren Pentru snowboarderii începători care abia sunt la început, probabil că îți vei petrece cea mai mare parte a timpului pe pârtii îngrijite cu unghi mic, așa că ar trebui să te îndrepți către un snowboard general all mountain și să eviți formele și profilele speciale până când te orientezi.

Pentru snowboarderii intermediari

Acum aveți câteva sezoane la activ și doriți să vă îmbunătățiți cursa. Pe măsură ce faceți cumpărături pentru o placă fără o diagramă de mărimi pentru snowboard, veți dori totuși să luați în considerare greutatea și dimensiunea boots-ilor, dar ar trebui să luați în considerare și opțiunile de poziție și noile preferințe de teren.

Lățimea poziției

Lățimea poziției este distanța dintre fiecare picior folosind poziția de legare recomandată și este de obicei măsurată în inci. Acest număr (dacă este disponibil) va fi afișat în scrisul mic al informațiilor despre produs pentru snowboard. Pe baza preferințelor dvs., ar trebui să selectați o lățime de poziție confortabilă și naturală, aproximativ la nivelul umerilor.

Cum afectează lățimea poziției performanța?

Cu cât poziția este mai restrânsă, cu atât controlul este mai receptiv; cu cât poziția este mai largă, cu atât aveți mai multă stabilitate în general. De exemplu, riderii agresivi preferă de obicei o poziție mai îngustă de snowboard, pentru a permite tranziții mai rapide de la marginea călcâiului la marginea degetelor, iar riderii de parc preferă de obicei o poziție mai largă de snowboard, care oferă mai mult echilibru la sărituri.

Stance Location

Locația poziției indică locul în care este poziția de legare recomandată în raport cu centrul exact al snowboard-ului. Acest număr (dacă este disponibil) este de obicei măsurat în inci, dar uneori este exprimat în milimetri. Cel mai frecvent va fi zero sau negativ, ceea ce înseamnă că poziția recomandată este fie perfect centrată, fie deplasată spre coada snowboard-ului.

Cum afectează locația poziției performanța?

O poziție negativă înseamnă mai mult nas decât coadă, ceea ce este obișnuit pe plăcile direcționale și plăcile de powder. Acest lucru oferă o ridicare suplimentară în zăpadă adâncă și viraj mai receptiv datorită cozii mai scurte.

Terenul

Unde îți petreci cea mai mare parte a timpului pe munte? Alegeți o formă și o dimensiune a plăcii care se potrivesc cu preferințele dvs.

Pentru snowboarderii avansați

Riderii avansați care caută o nouă platformă cu siguranță au deja o idee despre ce dimensiune de snowboard este cea mai bună pentru nevoile lor, dar există un factor suplimentar care poate fi luat în considerare: profilul plăcii.

Profil

Indiferent dacă este rocker, cambrat sau flat top, curba unei plăci de snowboard influențează modul în care se plimbă și poate lua în considerare modul în care ar trebui să fie dimensionată. Unorale place să micșoreze ușor pe snowboard-urile rocker și să crească ușor pe snowboardurile camber, dar este important să țineți cont de preferințele personale.

Cum să dimensionezi un snowboard fără un grafic de mărimi pentru snowboard

Tabelul de mărimi

La sfârșitul zilei, o diagramă de mărimi pentru snowboard este un instrument util în procesul de cumpărare a plăcilor, dar ar trebui să fie folosită împreună cu toate celelalte informații despre care am vorbit mai sus.

Lasă un răspuns