Kickflip – Ce înseamnă acest trick și cum îl poți face?

Orice skater pasionat își dorește să încerce o mulțime de trick-uri inedite. Pentru a reuși acest lucru, este important să studiezi toate variantele existente și, în funcție de nivelul la care te afli, să le pui în practică. Sunt numeroase manevre pe care le poți testa, însă trebuie să știi exact ce sunt acestea și cum se fac. Kickflip-ul este un trick de bază, extrem de cunoscut, pe care toți riderii îl folosesc frecvent în skate park. 

În acest articol, vei afla ce înseamnă kickflip-ul și cum îl poți face!

Cuprins

1. Kickflip-ul – Istorie și descriere

2. Kickflip tips – Cum să execuți corect acest trick?

1. Kickflip-ul – Istorie și descriere

ickflip-ul este un trick pe care îl învață toți skaterii, indiferent de nivelul la care sunt. Deseori, acesta este printre  primele pe care le incearcă cei începători, fiindcă nu este extrem de complicat. 

Deși mulți oameni afirmă că kickflip-ul a fost inventat de Rodney Mullen, această informație nu este adevărată, de fapt. Cel care a inițiat această mișcare unică, în anul 1978, este Curt Lindgren, un cunoscut freestyle skateboarder, iar Rodney Mullen a adus mici ajustări ulterioare, contribuind pozitiv la popularitatea pe care a căpătat-o această tehnică în anii ‘80. 

Varianta lui Mullen s-a numit, la început, Ollie Flip, iar apoi Magic Flip – fiindcă metoda folosită nu era vizibilă ușor, iar publicul era pus în dificultate atunci când încerca să înțeleagă modalitatea de execuție. Diferența dintre forma inițială și cea propusă de Rodney consta în felul în care acționau picioarele pentru a determina mișcarea de rotație. 

Dacă, înainte, marginea skate-ului era ridicată cu ajutorul degetului mare de la picior, cu scopul de a învârti board-ul, actuala propunere avea ca element central folosirea piciorului de față ca instrument, prin efectuarea unui slide. Această schimbare a adus numeroase beneficii care au influențat anumite aspecte importante, precum controlul, viteza, înălțimea și direcția

În prezent, acesta este un trick basic, pentru toate categoriile de skateri, având deja notorietate în rândul practicanților pasionați – unii chiar îl efectuează prin combinație cu plasarea de obstacole, ceea ce demonstrează că acest tip de transformare evolutivă este firească și nu se va opri niciodată, iar paleta de trick-uri existente se află în continuă dezvoltare.

2. Kickflip tips – Cum să execuți corect acest trick?

Pentru a reuși acest trick, skaterul trebuie să rotească placa o tură completă de 360°, în jurul axei principale a deck-ului, care se întinde din față către spate. 

Plasează-ți piciorul din spate pe partea posterioară a skate-ului, ca atunci când execuți un Ollie. Piciorul din față este situat în partea anterioară, în zona de deasupra roților frontale, iar vârfurile degetelor trebuie să fie ușor înclinate către înainte, pentru a putea face slide-ul necesar atunci când îți vei desprinde piciorul de pe placă, cu scopul de a o roti. 

Când ești pregătit să încerci kickflip-ul, apasă cu piciorul din spate pe coada skate-ului, iar cu piciorul din față efectuează slide-ul spre capătul frontal al board-ului, într-o ușoară diagonală – această mișcare de alunecare determină rotația board-ului. 

Apoi, ridică ambele picioare pentru a lăsa loc rotirii și pregătește-te de aterizare, în mod echilibrat, în poziția de bază în care stai pe skateboard

Este nevoie de repetiție pentru a găsi dozajul optim de viteză, putere și coordonare – testează de mai multe ori și observă, de fiecare dată, ce ai făcut diferit și cum s-au simțit mișcările tale. Dacă ai nevoie de lămuriri suplimentare, poți consulta un tutorial care te va ajuta să abordezi kickflip-ul treptat și în detaliu. 

Nu trebuie să te frustrezi dacă nu îți va ieși din prima – secretul este să încerci din nou, pentru a fi cu un pas mai aproape de succesul dorit. De asemenea, nu uita să optezi pentru un echipament care să te sprijine în acest sens – alege accesorii și protecții de calitate, care să vină în ajutorul tău în orice situație. 

Kickflip tips – Cum să execuți corect acest trick

Prin urmare, kickflip-ul nu este un trick complicat și, cu siguranță, vei reuși să-l faci! Studiază cu atenție tehnica și încearcă să o aplici cât mai precis – după ce ai înțeles fenomenul, nu rămâne decât să fii mega cool în timp ce exersezi, pentru ca, mai apoi, când vei avea succes, să devii un adevărat pro skater!

Sursă foto: pixabay.com

Lasă un răspuns