Înțelegerea măsurătorilor snowboard-ului

Ghidul Burton pentru măsurătorile snowboard-ului prezintă măsurătorile comune pe care le-ați putea întâlni atunci când cumpărați un snowboard și modul în care aceste măsurători pot afecta performanța.

Puteți folosi aceste informații ca parte a procesului de cumpărături pentru snowboard pentru a obține placa perfectă pentru stilul dvs.

O prezentare generală a măsurătorilor snowboard-ului

Există două tipuri principale de măsurători pentru snowboard: detalii de mărime și detalii tehnice.

Pentru multe măsurători de snowboard, detaliile de dimensiune sunt folosite pentru a cuantifica lucruri, cum ar fi lungimea sau lățimea (de exemplu: 156 de centimetri).

Dar pentru alte măsurători de snowboard, cuantificarea poate fi pur și simplu un detaliu tehnic, cum ar fi flexul (de exemplu: mediu-rigid).

O prezentare generală a măsurătorilor snowboard-ului

Detalii marimi

Detaliile de dimensiune sunt folosite cel mai adesea pentru a descrie dimensiunile fizice ale unui snowboard.

 • Lungimea
 • Lățimea taliei
 • Lățimea nasului, Lățimea cozii și conicitatea
 • Sidecut Radius & Sidecut Depth

Lungimea

Adesea exprimată în centimetri sau milimetri, lungimea unei plăci de snowboard este distanța totală de la nas la coadă.

Exemplu: 154 de centimetri

Cum afectează lungimea performanța?

 • Snowboard-urile mai lungi sunt mai stabile la viteze mari.
 • Snowboard-urile mai scurte oferă o greutate mai mică de swing și sunt de obicei mai ușor de manevrat.
Cum afectează lungimea performanța?

Lățimea taliei

Lățimea taliei unui snowboard este distanța de-a lungul plăcii (de la marginea vârfului până la marginea călcâiului) dintre picioare în cel mai îngust punct, de obicei exprimată în milimetri. Exemplu: 250 de milimetri

Cum influențează lățimea taliei performanța?

 • Snowboard-urile cu talie mai lată au o suprafață mai mare pentru plutire și sunt bune pentru cei cu boots de dimensiuni mai mari.
 • Snowboard-urile cu talie îngustă vor fi mai rapide de la margine la margine și vor răspunde mai agil, pentru utilizatorii cu marimi mai mici la picior.

Lățimea nasului, lățimea cozii și conicitatea

Lățimea nasului unei plăci de snowboard este distanța de-a lungul plăcii (de la marginea vârfului până la marginea călcâiului) în punctul cel mai lat din fața piciorului din față, de obicei exprimată în milimetri.

Lățimea cozii este distanța de-a lungul plăcii (de la marginea vârfului până la marginea călcâiului) în punctul cel mai lat din spatele piciorului din spate, de obicei exprimată în milimetri.

Exemplu: 291 milimetri

Lățimea nasului, lățimea cozii și conicitatea

Conicitatea unei plăci de snowboard este diferența dintre lățimea nasului și lățimea cozii, de obicei exprimată în milimetri.

Rețineți că o conicitate de „0” înseamnă că lățimea nasului și lățimea cozii sunt aceleași.

Exemplu: 25 de milimetri

Lățimea nasului, lățimea cozii și conicitatea

Cum afectează lățimea nasului, lățimea cozii și conicitatea performanței?

Lățimea nasului și lățimea cozii unui snowboard lucrează împreună pentru a influența călătoria generală și senzația unui snowboard.

O conicitate mare va face ca nasul plăcii de snowboard să se ridice și să cadă partea superioară a cozii; acest tip de conic se găsește pe plăcile de powder și pe plăcile de freeride.

O placă de snowboard cu conicitate mică (sau zero) este excelentă pentru adeptii partiilor batute, permițând un transfer mai ușor de putere către marginile cozii.

Sidecut Radius & Sidecut Depth

Raza de tăiere laterală este o măsurătoare utilizată pentru a exprima curba de-a lungul laturii unei plăci de snowboard și este egală cu raza unui cerc (în metri) care s-ar potrivi în acea curbă.

Exemplu: 7,6 metri

Adâncimea tăieturii laterale a unui snowboard este o măsură a distanței totale dintre lățimea taliei și lățimea nasului/cozii, exprimată în milimetri.

Exemplu: 20,8 milimetri

Rețineți că adâncimea și raza tăieturii sunt invers legate și o adâncime mai mare a tăieturii înseamnă o rază a tăieturii mai mică.

Cum influențează raza și adâncimea tăieturii laterale a unui snowboard performanța?

 • O rază mai mică de tăiere laterală face snowboard-ul mai rapid și mai ușor de rotit.
 • O rază mai mare de tăiere laterală face snowboard-ul stabil și consistent la viteze mari.
Sidecut Radius & Sidecut Depth

Effective Edge

“Marginea efectivă” se referă la lungimea muchiei de metal pe o placă de snowboard care vine în contact cu zăpada atunci când face un viraj. De obicei, marginea efectivă este distanța dintre cel mai lat punct de pe nasul snowboard-ului și cel mai lat punct de pe coada snowboard-ului, exprimată în centimetri sau milimetri.

Exemplu: 1175 milimetri

Cum influențează marginea efectivă a unui snowboard performanța?

 • O margine eficientă mai lungă pe un snowboard oferă o stabilitate sporită.
 • O margine eficientă mai scurtă pe o placă de snowboard facilitează întoarcerea.

Poziția de referință

Locația de poziție „standard” indicată de producător pe o placă de snowboard se numește poziție de referință. Poziția de referință poate fi exprimată fie în inci, fie în milimetri și specifică distanța poziției de la centrul snowboard-ului.

Exemplu: -22 milimetri / -0,5 inchi

Cum influențează poziția de referință a unui snowboard performanța?

Deși poziția de referință în sine nu afectează performanța, este un bun indicator al utilizării optime a unui snowboard. De exemplu, plăcile de parc pot avea o poziție de referință de 0 (centru adevărat), în timp ce plăcile de powder/all-mountain pot avea o poziție de referință de -25 (deplasate cu 25 de centimetri spre coadă).

Cum influențează poziția de referință a unui snowboard performanța?

Stance Width

Lățimea poziției este măsurarea dimensiunii recomandate pentru o placă de snowboard și este de obicei exprimată în milimetri sau inci.

Exemplu: 560 milimetri / 22 inchi

Cum influențează lățimea poziției unui snowboard performanța?

Deși lățimea poziției în sine nu afectează performanța, poate fi utilă în dimensionarea unei plăci de snowboard pentru nevoile dumneavoastră specifice.

Cum influențează lățimea poziției unui snowboard performanța?

Sfat profesionist: consultați Ghidul oficial Burton pentru pozițiile de snowboard pentru o explicație completă despre cum să vă formați poziția.

Detalii tehnice

Măsurătorile snowboard-ului care sunt indicate cu atribute non-numere sunt utilizate în principal pentru a explica detaliile tehnice

 • Profil
 • Flex
 • Dimensiune legături snowboard
 • Gama de greutate

Profil

Profilul snowboard-ului se referă la modul în care arată din lateral (profilul său). În general, un profil de snowboard va avea cel puțin una dintre următoarele curbe: rocker, camber sau flat (sau o combinație de mai mult de un tip de curbă). Exemplu: Camber direcțional

Cum influențează forma snowboard-ului performanța?

Profilul unei plăci de snowboard are un impact semnificativ asupra felului în care se simte și se plimbă, în funcție de tipul de curbă (rocker, camber sau hibrid).

Cum influențează forma snowboard-ului performanța?

Sfat profesionist: Consultați Ghidul de snowboard Rocker de la Burton pentru o explicație completă a fiecărui profil principal de snowboard.

Flex

Denumit uneori „personalitate”, flexul unui snowboard se referă la gradul său de rigiditate. Flex poate fi folosit pentru a descrie rigiditatea longitudinală (nas la coadă) sau rigiditatea la torsiune (de-a lungul taliei de la margine la margine) a unui snowboard.

De asemenea, este important să rețineți că flexibilitatea este relativă la dimensiunea snowboard-ului. De exemplu, o placă rigidă mare ar putea fi dificil de manevrat pentru un utilizator mai mic, dar o placă de dimensiuni adecvate cu aceeași rigiditate ar putea fi mult mai ușor de manevrat.

Exemplu: moale și jucăuș

Cum influențează flexibilitatea performanța?

 • O placă flexibilă mai rigidă va fi mai rapidă și mai receptivă.
 • O placă flexibilă mai moale va fi mai puțin receptivă și mai ușor de condus, dar poate fi instabilă la viteze mari.
Cum influențează flexibilitatea performanța?

Sfat profesionist: diferiți producători folosesc diferite atribute flexibile, așa că acordați o atenție deosebită modului în care este descris un anumit snowboard.

Dimensiune legături snowboard

Dimensiunea legăturii unei plăci de snowboard este intervalul de dimensiuni recomandate pentru legăturile de snowboard care pot fi utilizate pe acel snowboard de mărime specifică.

Exemplu: Mediu

Cum afectează dimensiunea legăturii performanța?

Montarea de legături prea mari pentru o placă de snowboard poate face ca vârful sau călcâiul cizmelor de snowboard să atârne peste marginea plăcii (aceasta se numește rezistență la toe și heel drag).

Această problemă afectează performanța, împiedicând ridicarea pe margini și carvingul.

Sfat profesionist: o placă de snowboard cu o dimensiune recomandată a legăturii poate găzdui orice dimensiune mai mică decât cea mai mare dimensiune recomandată.

De exemplu, dacă o placă de snowboard specifică „Medium/Large” ca dimensiune recomandată a legăturii, legăturile „Small/Medium” pot fi folosite fără probleme.

Dimensiune legături snowboard
Cum afectează dimensiunea legăturii performanța?

Gama de greutate

Măsurarea intervalului de greutate pentru un snowboard este greutatea recomandată a riderului pentru care placa a fost concepută pentru a oferi cele mai bune performanțe. Această măsurătoare este de obicei exprimată în kilograme.

Merită menționat din nou că gama de greutate a unui snowboard este doar o recomandare.

Exemplu: 54-82 de kilograme

Cum influențează gama de greutate recomandată a unui snowboard performanța?

Riderii care preferă plăci cu senzație mai moale pot (și ar trebui) să rămână la plăcile acolo unde se află la capătul superior al gamei de greutate.

Riderii care preferă snowboard-uri cu senzație mai rigidă ar trebui să se lipească de plăci acolo unde se află la capătul inferior al gamei de greutate.

Cum influențează gama de greutate recomandată a unui snowboard performanța?

Un ultim cuvânt despre măsurătorile snowboard-ului

Evident, există o mulțime de lucruri diferite de luat în considerare atunci când comparăm snowboard-urile. Și, în timp ce cantitatea de informații poate părea copleșitoare, scopul furnizării tuturor acestora este să vă ajute să găsiți snowboardul exact care vi se potrivește. Dacă aveți întrebări specifice, vă recomandăm să intrați în magazinul local Burton Flagship pentru a discuta cu unul dintre reprezentanții prietenoși ai magazinului.

Măsurătorile snowboard-ului

Lasă un răspuns