Ghidul oficial de mărimi și cumpărare pentru boots de snowboard Burton

Indiferent dacă ai ani de experiență în snowboard sau te pregătesti pentru primul sezon, ghetele de snowboard pe care le vei alege vor avea un impact enorm asupra nivelului de confort. Gândește-te: Happy Feet, happy Rider! Dar nu este la fel de simplu ca să alegi o pereche de pe raft și să îți înregistrezi 100 de zile pe munte. Există mai multe selecții, evaluări flexibile, opțiuni de potrivire și sisteme de șireturi decât oricând. Așadar, pentru a fi mai ușor și pentru a economisi ceva timp, am analizat sute de întrebări privind mărimea boots-ilor de snowboard și alte probleme de cumpărături de cizme pe care Ghidurile Burton le-au primit de-a lungul anilor și am compilat acest ghid util.

Importanța dimensionării corecte a boots-ilor de snowboard

Nu putem sublinia îndeajuns acest lucru: cizmele de snowboard potrivite sunt cheia pentru un timp bun pe munte, pentru că este foarte greu să te distrezi când te dor picioarele sau nu îți poți controla marginile. Și nimic nu strică o zi perfectă mai repede decât veziculele, degetele amorțite, crampele sau oricare dintre zecile de alte probleme legate de cizmele montate necorespunzător.

Ghidul de cumpărare a ghetelor de snowboard

Există patru factori principali care trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați cizme de snowboard: stilul de dat, sistemul de inchidere, potrivirea/dimensiunea și prețul.

Acești factori trebuie să fie echilibrați cu atenție unul față de celălalt pentru a vă asigura că obțineți confort maxim, performanță și distracție de fiecare dată când ajungeți pe pârtie sau in afara acesteia. Dacă urmați acest ghid, sunteți garantat că veți obține cel mai bun boot pentru nevoile dvs.

Pasul 1: Determină-ți stilul!

Determinarea stilului și abilităților este punctul de plecare perfect pentru cumpărături de boots, deoarece echipamentul este de obicei conceput pentru utilizări și niveluri de calificare specifice. Abilitatea și stilul dumneavoastră vor influența direct tipul general de cizme pe care ar trebui să-l cumpărați. De asemenea, rețineți că această recomandare se bazează pe tendințe largi. Mulți rideri au propriile preferințe personale de flex, indiferent de tipul de riding pe care îl fac. Unora le place un boot mai moale, indiferent de ce, și asta e OK, de asemenea. Câteva exemple despre modul în care stilul poate afecta preferințele de încălțăminte sunt incluse mai jos.

Acordați o atenție deosebită modului în care contează flexibilitatea și răspunsul.

• Boots de snowboard pentru începători (ex.: Moto, Ruler, Mint):

Moi și iertători, acestia sunt ideali pentru snowboarderii noi și aspiranți, care au nevoie de flexibilitate ușoară în timp ce învață cum să se întoarcă. În schimb, susțin gleznele și gambele, acolo unde mușchii tăi în curs de dezvoltare au cea mai mare nevoie.

• Boots de snowboard pentru park sau de freestyle ( ex.: Swath, Ritual):

Indiferent dacă preferați parcuri de teren sau locuri urbane, ghetele de freestyle sunt în general mai moi de jur împrejur, cu sprijin în zonele cheie. O căptușeală de înaltă calitate oferă confort și amortizare pentru aterizări și impact dure, în timp ce diverse sisteme de șireturi permit să se adapteze confortul sau slăbirea cizmei.

• Boots de snowboard pentru all-mountain și freeride (ex.: Photon, SLX, Ion, Felix, Supreme, Driver X):

în general, cizmele all-mountain și freeride sunt mai receptive, oferind mai mult suport, astfel încât riderii să poată face viraje rapide. Cel mai important, aceste cizme prezintă o mulțime de tehnologii bazate pe confort și inovații de cercetare și dezvoltare, astfel încât picioarele tale să rămână pline de energie după zile lungi de zăpadă.

Snowboard

Pasul 2: Selectați un sistem de inchidere

Spre deosebire de incaltamintea casual, cizmele de snowboard merg dincolo de “doar șireturile”. De exemplu, Burton oferă trei tipuri principale de sisteme de inchidere:

Boots de snowboard cu șireturi tradiționale: dacă preferați limba puțin mai slăbită și zona inferioară confortabilă și strânsă, strângeți în consecință. Această abordare a inchiderii plasează de obicei aceste cizme într-o categorie mai accesibilă, dacă bugetul este un factor.

• Boots de snowboard BOA® Lacing: acum, un standard industrial pentru cizme de snowboard, sistemul de potrivire BOA® oferă o funcționalitate de strângere rapidă și ușoară. Folosind un buton pentru a coborî șireturile, puteți micro-ajusta strângerea cizmei fără a vă scoate mănușile sau a culege fiecare șiret individual. Cadranul BOA® strânge șireturile uniform peste picioare și se slăbește la fel de ușor când îl scoateți.

Boots de snowboard cu șireturi Speed ​​Zone™: dacă vă place stilul vechi de șireturi, dar doriți ceva mai rapid și mai eficient, încercați sistemul Speed ​​Zone™. Speed ​​Zone™ utilizează două șireturi care vă permit să slăbiți și să strângeți zonele superioare și inferioare ale bocancului independent una de cealaltă, astfel încât să puteți obține o potrivire mai personalizata.

Boots de snowboard

Pasul 3: Găsiți potrivirea exactă

Vrei ca cizmele tale să se potrivească confortabil, fără a fi prea largi sau prea strâmte. Aici este adesea locul în care arta și știința se ciocnesc în dimensionarea boots-lor de snowboard.

Iată cum să abordezi potrivirea:

În primul rând,

NU PRESUPUNEȚI CĂ BOOTS-II DE SNOWBOARD VOR AVEA ACEIAȘI MĂRIME PRECUM PANTOFII DE STRADĂ!

Mărimea pantofilor poate fi un loc bun pentru a începe, dar există nuanțe și subtilități ale modului în care se potrivesc și se simt diferite modele de boots.

Vă recomandăm să vizitați magazinul local de snowboard pentru a încerca câteva perechi diferite în câteva dimensiuni diferite, mai ales dacă aceasta este prima dvs. pereche de boots de snowboard.

Sfat profesionist: Încearcă cizmele purtând șosetele de snowboard pe care le vei purta atunci când ești de fapt pe munte. Nu-ți folosește la nimic să încerci cizme cu șosete din bumbac doar pentru a purta șosete groase de lână mai târziu și a-ți incomoda degetele (și stilul).

Ghidul de cumpărare a ghetelor de snowboard

Apoi, cu piciorul în cizmă, prindeți căptușeala interioară, astfel încât să fie confortabil în jurul întregului picior. Apoi începeți să lucrați la șireturile exterioare, asigurându-vă din nou că șireturile sunt strânse, dar nu prea strânse, pe tot piciorul.

Ghidul de cumpărare a ghetelor de snowboard

Odată ce i-ai incheiat, ridică-te și plimbă-te timp de 5-10 minute. Acest pas este extrem de important, deoarece dacă măsori potrivirea și confortul în timp ce esti așezat, piciorul se va așeza mai în spate în cizmă decât s-ar face în timp ce stai pe board.

În timp ce te plimbi, încearcă să îndoi genunchii pentru a imita poziția de pe placă. Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii se aruncă în magazinele de snowboard? De-aceea. Degetele de la picioare abia ar trebui să atingă partea din față a căptușelii.

Dacă degetele de la picioare sunt zdrobite de partea din față a bocancului, încercați o altă jumătate de mărime mai mare, iar dacă nu simți deloc capătul căptușelii bocancului, încercați o altă jumătate de mărime mai mica .

De asemenea, notează orice lucru care se simte inconfortabil imediat – cum ar fi punctele de presiune sau o lățime prea îngustă – pentru că sunt șanse să te deranjeze mai mult pe munte.

Ghidul de cumpărare a ghetelor de snowboard

Apoi, balansați înainte și înapoi de la călcâi până la deget. Se ridică călcâiele tale din interiorul cizmei atunci cand talpa este in totalitate pe podea? Dacă călcâiul tău se ridică și cizma este strânsă pe cât de confortabilă, încearcă o altă jumătate de mărime mai mica.

Rețineți că, dacă sunteți în boots confortabili, care au dimensiuni perfecte, dar care încă se confruntă cu ridicarea călcâiului, atunci poate fi necesar să încercați un alt model.

În mod ideal, ar trebui să nu aveți nicio ridicare a călcâiului atunci când greutatea dvs. Este pe picioare si talpa este in totalitate pe podea.

Ghidul de cumpărare a ghetelor de snowboard

Și, în cele din urmă, ultimul pas în obținerea de noi boots de snowboard este formarea la căldură a căptușelii. Această caracteristică este disponibilă pentru majoritatea boots-ilor și va oferi o potrivire personalizată ideală. Reține că cele mai multe căptușeli se vor „împacheta” și se vor adapta piciorului purtătorului după o anumită perioadă de utilizare, așa că pur și simplu purtarea lor este cea mai buna incheiere a procesului de potrivire perfecta.

Dacă după o perioadă de timp simti nevoia de si mai mult confort, iti recomandăm să vizitezi cel mai apropiat distribuitor autorizat Burton pentru serviciul de termoformare.

Pasul 4: Cheltuiește în limita bugetului tău

Asigură-te că ai bani rămași în portofel pentru bilete de lift și après, selectând boots de snowboard care îndeplinesc toate criteriile de mai sus ȘI se încadrează în buget. Nu cheltui în exces.

De asemenea, este important să reții că prețul nu este neapărat indicatorul că obții „cea mai bună” variantă pentru tine, așa că asigură-te că încerci diferite ghete la diferite puncte de preț.

Gânduri finale despre dimensiunea boots-ilor de snowboard

La fel ca un fulg de nea, fiecare picior este diferit, iar ceea ce funcționează pentru un rider nu va funcționa neapărat si pentru altul.

Întreabă aproape orice snowboarder de pe munte despre bootsii lor și vor avea o poveste despre dificultățile pe care le-au întâmpinat înainte de a reuși în sfârșit.

Și deși există un anumit nivel de încercare și eroare implicat în acest proces, urmând pașii descriși în acest ghid ar trebui să vă pună pe calea către picioare fericite de la prima la ultima tură.

Ghidul de cumpărare a ghetelor de snowboard

Lasă un răspuns