Ghid pentru începători despre cum să configurați un snowboard

Am făcut calculul: există aproximativ 3.254.612 configurații pentru snowboard/legături/boot.

Bine, nu am făcut calculele, dar ideea este că este ușor să fii copleșit atunci când instalezi un snowboard.

Vestea bună este că numărul mare de opțiuni înseamnă că există o configurație perfectă pentru tine și stilul. Așadar, indiferent dacă apelați la primul dvs. snowboard sau sunteți doar curios despre cum să vă plimbați printre milioanele de combinații, acest ghid pentru începători despre cum să configurați un snowboard a fost creat pentru dvs.

În următoarele câteva secțiuni, vom aborda elementele fundamentale ale montării și ajustării legăturilor, avantajele și dezavantajele reglajului înainte de călătorie și vom evidenția câteva sfaturi și trucuri de luat în considerare înainte de a începe.

Stabilirea poziţiei

Asigurarea poziției este una dintre cele mai importante părți ale instalării unui snowboard.

Vă recomandăm să consultați Ghidul oficial pentru pozițiile de snowboard pentru a înțelege mai bine toți diferiții factori de luat în considerare atunci când vă stabiliți poziția pentru prima dată.

Odată ce v-ați determinat pasul, lățimea, unghiul și restul aspectelor (și înțelegeți cum toate aceste aspecte funcționează împreună), vă recomandăm să vă testați poziția înainte de a vă monta legăturile.

Instalare snowboard - stabilirea poziţiei

Folosind patru bucăți de bandă de mascare de 6″ (15 cm), marcați locațiile aproximative ale legăturilor și unghiurile acestora pe snowboard.

Instalare snowboard - stabilirea poziţiei

Apoi, așează placa pe o podea cu mochetă și pune picioarele pe bandă. În timp ce stai cu picioarele în locurile aproximative de legare, fă o ghemuire.

Pe măsură ce îndoi genunchii din ce în ce mai jos, ar trebui să te simți stabil și echilibrat, cu greutatea centrată uniform sub fiecare picior (nu prea multă greutate pe exteriorul sau interiorul picioarelor) până când ai coborât cât mai jos posibil.

Dacă ajungi la jumătatea drumului și trebuie să te prinzi pentru a evita căderea, mișcă puțin picioarele și încercă din nou până când te simți bine.

Odată ce ai configurat câteva snowboard-uri, acest pas este mai puțin important, dar atunci când începi, există două motive importante pentru a marca și a testa mai întâi poziția:

 1. Va oferi o idee despre cum se simte poziţia pe placă şi vă va permite să faceţi unele ajustări dacă este necesar.
 1. Majoritatea comercianților nu va accepta o placă de snowboard pentru returnare odată ce legăturile au fost montate, chiar dacă placa nu a fost niciodată folosită.
Instalare snowboard - stabilirea poziţiei

Asamblarea hardware-ului corect

Acum că v-ați confirmat poziția, este important să vă asigurați că aveți tot hardware-ul necesar pentru a monta totul.

Dacă montați legături de snowboard Burton pe o placă de snowboard Burton care a fost achiziționată în totalitate de la un vânzător autorizat, ar fi trebuit să primiți tot hardware-ul corespunzător.

Dar să luăm un minut rapid pentru a revizui ceea ce este necesar.

Montarea legăturilor cu EST și The Channel

Pentru un snowboard Burton cu sistemul The Channel, veți avea nevoie de:

 • Legături pentru snowboard Burton EST (un picior stâng, unul drept)
 • 4 inserturi M6 Channel
 • 4 șuruburi M6
 • 4 şaibe
Instalare snowboard - Montarea legăturilor cu EST și The Channel
Instalare snowboard - Montare legături cu Re:Flex și 4x2

Montare legături cu Re:Flex și 4×2

Instalare snowboard - Montare legături cu Re:Flex și 4x2

Pentru un snowboard non-Burton cu un model de montare 4×2, veți avea nevoie de:

 • Legături pentru snowboard Burton Re:Flex (un picior stâng, unul drept)
 • 8 șuruburi M6
 • 8 şaibe
Instalare snowboard - Montare legături cu Re:Flex și 4x2

Reglarea curelelor de legare

Efectuați întotdeauna o verificare generală a potrivirii boots-ilor în legături înainte de a monta legăturile pe placă.

Fără a le pune, trageți șireturile semi-strânse de pe fiecare boot de snowboard și așezați-le în legarea corespunzătoare. Legați-vă curea și observați unde este centrul acesteia.

Vrei ca centrul curelei să fie în linie cu centrul cizmei atunci când este strâns complet. Scoateți șurubul de pe cureaua cataramei și prelungiți sau scurtați cureaua înainte de a înlocui șurubul.

Instalare snowboard: Reglarea curelelor de legare

Repetați procesul până când cizmele pot fi strânse bine, iar centrul bretelelor se așează peste centrul lor.

Rețineți că, după ce vă montați legăturile pe placă, veți dori să efectuați acești pași cu picioarele în boots și să vă reglați fin lungimea curelei în consecință.

Sfat profesionist: multe curele de legare oferă ajustări fără instrumente, dar este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță pentru anumite ajustări, așa că asigurați-vă că efectuați această setare înainte de a merge la munte, pentru orice eventualitate.

Reglarea tălpii legăturii

În cele din urmă, reglați rampele de la vârf ale legăturii pentru a se potrivi cu amprenta boot-ului.

Acesta este un pas foarte important care este adesea trecut cu vederea. Rampele acestea ridică degetele de la sol pentru un răspuns general mai bun în partea degetelor și un spațiu suplimentar la virajele adânci.

Este posibil să nu puteți face nicio ajustare a rampei degetelor odată ce legarea este complet montată, așa că faceți acest lucru înainte de a pune șuruburile.

Instalare snowboard - Reglarea tălpii legăturii

Amplasarea optimă a rampei degetelor este locul în care talpa ghetei se potrivește plat pe talpa piciorului de legare de la călcâi până la deget (rampa degetelor de legare se potrivește cu ridicarea naturală a vârfului ghetei). Fiecare legătură este puțin diferită, dar, în general, va trebui să glisați jumătatea din față a suportului de legare înainte sau înapoi (în funcție de dimensiunea cizmei) pentru a obține o poziție optimă.

Apoi, așezați legătura (cu boot-ul încă în ea) pe snowboard pentru a confirma că vârful și călcâiul nu atârnă prea mult peste margini (aceasta se numește rezistență la toe și heel drag). Odată ce vă simțiți confortabil cu configurația actuală a legăturilor, scoateți boots-ii și continuați.

Sfat profesionist: rampa degetelor nu trebuie să se extindă dincolo de marginea plăcii.

Ajustarea Hi-Back-ului

Înclinarea hi-back-ului (componenta de legare din spatele legaturii care se sprijină pe gambe) este unghiul pe spatele înalt de legare.

Mai multă înclinare înainte mărește puterea și precizia la marginea călcâiului.

În general, recomandăm majorității începătorilor să aplice „zero” înclinație înainte, până au câteva zile pe munte.

Instalare snowboard: Ajustarea Hi-Back-ului

Montarea propriu-zisă

Odată ce vă cunoașteți poziția și aveți curelele și rampele pentru degete fixate, este timpul să vă montați. Aranjați lejer fiecare legătură pe snowboard, acolo unde ar trebui să stea, și aliniați la orificiile de montare corespunzătoare.

Instalare snowboard: Montarea propriu-zisă

Folosind o șurubelniță, înșurubați fiecare șurub câteva ture (nu strângeți până la capăt).

Odată ce toate șuruburile au fost asezate, verificați din nou poziția de legare, unghiurile și tragerea vârfului/călcâiului.

Dacă totul se aliniază în continuare conform așteptărilor, strângeți șuruburile.

Instalare snowboard: Montarea propriu-zisă

Notă: Nu folosiți niciodată unelte electrice pentru a monta legături. Strângeți întotdeauna cu mână șuruburile de fixare pentru snowboard.

Pregătirea snowboard-ului

Ceara din fabrică pe snowboard-urile noi este suficient de bună pentru majoritatea, dar există câteva modificări pe care le puteți face atunci când configurați o nouă plimbare. Cele mai obișnuite ajustări de reglare la noile plăci de snowboard ceruirea si ascutirea canturilor.

Reglajul din fabrică utilizează de obicei ceară pentru toate temperaturile și, dacă călătoriți într-o regiune extrem de rece sau într-o regiune mai caldă și mai umedă, atunci aplicarea unui tip de ceară specifică temperaturii vă poate îmbunătăți performanța.

Întrebări frecvente despre cum să configurați un snowboard

A-ți instala snowboardul pentru prima dată este o mare realizare, așa că dă-ți o palmă pe spate. Dar, dacă aveți câteva întrebări suplimentare, consultați aceste întrebări frecvente.

Cum instalezi legăturile pe o placă de snowboard?

Configurarea legăturilor pe un snowboard este relativ ușoară. Începeți prin a vă asigura că aveți hardware-ul și discurile de montare corecte. Apoi, așezați legăturile de snowboard în poziția preferată. În cele din urmă, strângeți hardware-ul de montare a legăturii pentru snowboard folosind o șurubelniță Phillips de mână (nu folosiți unelte electrice).

Cum „instalezi” un nou snowboard?

Configurarea unui nou snowboard necesită instalarea de legături și poate include, de asemenea, o ceară fierbinte și ascutirea canturilor. Deși, în general, nu este nevoie să aplicați ceară pe un snowboard nou-nouț, unii rideri preferă o ceară proaspătă și ascuțire înainte de a porni pe pârtii.

Cum setați legăturile pe o placă de snowboard direcțională?

Snowboard-urile direcționale au un nas și o coadă distincte, nasul fiind mai lung decât coada. Pentru a configura legături pe o placă de snowboard direcțională, instalați legătura „piciorului din față” la capătul din vârf al plăcii de snowboard și pe cel din spate la capătul de coadă. Consultați prezentarea generală a pozițiilor Burton pentru mai multe informații.

Sfaturi si trucuri

Atunci când instalați un snowboard, iată câteva sfaturi și trucuri care pot fi utile (și distractive):

 1. Instalarea unui snowboard pentru prima dată poate fi intimidantă, dar de fapt este super rapidă și ușoară odată ce ați făcut-o de câteva ori, așa că nu vă fie teamă să faceți câteva ajustări (majoritatea stațiunilor oferă unelte pe munte tocmai din acest motiv). Continuați să ajustați până când totul se simte corect.
 1. Verificați în mod regulat șuruburile pentru a vă asigura că totul este strâns, astfel încât să vă asigurați o călătorie constantă și sigură.
 1. Exersează micro-ajustări obligatorii în mănuși. Este normal să vezi alți rideri jucându-se cu legăturile pe munte în timp ce încearcă să optimizeze potrivirea și performanța. Ar trebui să știți cum să schimbați toate setările de pe legături înainte de a pleca și este întotdeauna o idee bună să exersați aceste ajustări în timp ce purtați mănuși.
 1. Am menționat deja acest lucru, dar iată-l din nou: nu utilizați niciodată produse de blocare a filetului pe șuruburile dvs. de legare. Aceste produse nu sunt de obicei compatibile cu materialele plastice și pot cauza deteriorarea componentelor.
 1. Investește într-un pad autoadeziv pentru placă. Peste câțiva ani, s-ar putea să nu ai nevoie de unul, dar dacă abia ai început să faci snowboard, un stomp pad poate fi extrem de util în menținerea echilibrului în timp ce urci și cobori din telescaun. În plus, este o altă modalitate ușoară de a vă personaliza placa.
 1. Organizează o petrecere de tuning pentru snowboard. Reunește-ți echipajul și fă o după-amiază. Chiar și cei care fac asta de ani de zile probabil au combo-uri pe care doresc să le actualizeze.
Instalare snowboard: sfaturi si trucuri

Lasă un răspuns