Cele mai bune rucsacuri de skate

Topul celor mai bune tipuri de rucsacuri de skate te poate ajuta sa selectezi modelul care sa-ti indeplineasca toate asteptarile. Caracteristicile, accesoriile si elementele constituente sunt factori pe care este obligatoriu sa-i iei in considerare atunci cand vrei sa alegi un produs ideal pentru tine. In continuare, vei descoperi un clasament al celor mai apreciate articole de pe piata.

Cuprins:

  1. Cel mai bun rucsac de skate – Clasament TOP 3
  2. Cum aleg un rucsac de skate bun?
  3. Marca recomandata de Boarders.ro
  4. Ce alte lucruri trebuie sa cunosti despre rucsacul de skate?
  5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre rucsacurile de skate

1. Cel mai bun rucsac de skate – Clasament TOP 3

Atunci cand vrei sa gasesti cele mai bune rucsacuri de skate, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. Fie ca vrei sa vezi ce marci renumite exista, fie ca iti doresti sa afli care sunt cele mai frumoase modele, consulta si analizeaza un TOP 3 al acestor tipuri de articole potrivite pentru pasionatii de skateboard si selecteaza un rucsac ideal pentru tine:

PRODUSRucsac Burton Kilo 2.0Rucsac Burton Hcsc ScoutRucsac Burton Distortion 2.0
Rucsac Burton Kilo 2.0
Vezi AICI pret
Rucsac Burton Hcsc Scout
Vezi AICI pret
Rucsac Burton Distortion 2.0
Vezi AICI pret
Informatii generale despre produsDimensiuni: 49x28x18cm
Volum total: 27L
Greutate: 0.59 kg

Are bretele ergonomice care sunt usor de ajustat, avand, in acelasi timp, captuseala si sistem de prindere frontal.

Are strap-uri frontale retractabile, care pot fi folosite pentru prinderea skateboardului sau a altor elemente utile (geaca, hanorac).

Dimensiunile compartimentului captusit pentru laptop sunt 45×27 cm, iar dimensiunile compartimentului captusit pentru tableta sunt 29×27 cm.

Are multiple buzunare: buzunare laterale (dotate cu fermoar si sistem de prindere a cheilor, avand compartimente ideale si pentru sticle sau obiecte mici), buzunar special creat pentru ochelari, buzunar frontal dotat cu fermoar.

Dimensiuni: 50x30x14cm
Volumul total: 33L
Greutate: 0.9 kg

Este alcatuit din 100% poliester.

Are un compartiment pentru laptop – dimensiuni: 43×26 cm.

Panou ergonomic pentru spate.

Bretelele sunt ergonomice si au un sistem de prindere frontal.

Are strap-uri pentru transportul skate-ului sau al snowboard-ului, asezat in pozitie verticala.

Lunch box termoizolant, care se detaseaza si este rezistent la apa.

Buzunare diverse: frontal (pentru accesorii), pentru ochelari sau music player, pentru laptop.

Husa HCSC impotriva intemperiilor.
Dimensiuni: 48x32x18cm
Volumul total: 29L
Greutate: 0.77 kg

Materialul este confectionat din 100% poliester.

Are compartimente captusite pentru laptop (41×28 cm) si tableta (27×25 cm).

Compartimentul principal poate fi accesat lateral, prin intermediul unui fermoar.

Buzunare laterale si compartiment separat in partea de jos a rucsacului.

Bretele ergonomice ajustabile si strap-uri ajustabile pentru zona sternului.

PROEste alcatuit dintr-un material care prezinta un nivel inalt de durabilitate, fiind rezistent in fata intemperiilor de toate tipurile.

Utilizeaza materiale aprobate de catre bluesign® – acestia utilizeaza doar substate chimice sigure, iar procesul de productie nu are un impact negativ asupra oamenilor si a mediului. 

Poate fi purtat atat in oras, cat si la munte sau in excursii.

Depozitare suplimentara pentru tableta, ochelari si chei

Strap-urile sunt retractabile
Productia este realizata cu ajutorul materialelor bluesign®, fara a folosi substante nocive pentru oameni sau mediu.

Poti utiliza husa speciala pentru a feri rucsacul de ploaie.

Depozitare pentru laptop

Existenta unui lunch box termoizolant detasabil

Capacitate mare (33L)

Potrivit si pentru excursii

Iti poti depozita laptopul si tableta in compartimentele speciale.

Model compact

Culoare deosebita
CONTRAIdeal pentru transportul skateboard-ului, insa grosimea strap-urilor nu permite si transportul unui cruiser sau al unui longboard.Lunch box-ul este util, dar rucsacul devine mai voluminos.Prinderea skateboard-ului se face cu velcro, lucru care poate reprezenta o fixare mai slaba decat la sistemul cu trident.
  • Alte produse recomandate

Insa, daca vrei sa cercetezi si alte optiuni, pentru a putea compara toate elementele constituente, te mai poti orienta si catre alte modele, create special pentru acest scop, de catre cunoscutul brand Burton. Iata cateva dintre acestea:

Rucsac Burton Treble Yell 

Rucsac Burton Treble Yell

Vezi AICI pret

Rucsacul este alcatuit dintr-un material durabil (100% poliester), care rezista in fata tuturor tipurilor de intemperii (ploaie, ninsoare), indiferent de anotimp. Dimensiunile sale sunt 47x31x17cm, volumul total este de 21L, iar greutatea este de 0.68 kg. 

De asemenea, are mai multe tipuri de buzunare: un buzunar frontal prevazut cu fermoar, buzunare externe pentru depozitarea sticlelor de apa si compartimente captusite pentru laptop (40,5x28cm) si tableta (26,5x24cm). 

In ceea ce priveste sistemul de prindere, este dotat cu bretele ergonomice captusite (pentru un plus de confort), ajustabile, cu prindere frontala. De asemenea, pentru skateboard, ai la dispozitie strap-uri rezistente, pentru a-l transporta, cu usurinta, in pozitie verticala. Materialul folosit este aprobat bluesign® – este realizat prin metode eco-friendly, care folosesc substante sigure, ce nu dauneaza mediului.

PROCONTRA
Material impermeabil
Compartimente pentru laptop si tableta
Volum mic
Dimensiuni reduse

Rucsac Burton Emphasis 2.0

Rucsac Burton Emphasis 2.0

Vezi AICI pret

Rucsacul este impermeabil, dimensiunile sale sunt 50x30x16cm, volumul total este de 26L, iar greutatea este de 0,54 kg. 

Are bretele ajustabile, perfecte pentru o prindere sigura din perspectiva frontala, dar si strap-uri potrivite pentru prinderea unui skateboard. 

De altfel, are un compartiment special destinat depozitarii unui laptop cu dimensiuni de pana la 36x28cm, dar si buzunare frontale cu fermoar, precum si unele laterale pentru depozitarea sticlei cu apa. Materialul este aprobat  bluesign®.

PROCONTRA
Este usor 
Impermeabilitate optima
Buzunar pentru laptop
Nu are foarte multe tipuri de buzunare

Rucsac Burton Metalhead

Rucsac Burton Metalhead

Vezi AICI pret

Acesta este un rucsac pentru copii,  alcatuit din material de tip 600D poliester, are dimensiunile 40x26x15cm, volumul de 18L si greutatea de 0.54 kg. 

Buzunarul situat la exterior este termoizolant si impermeabil, prevazut cu fermoar si sistem de prindere a cheilor. Contine un compartiment pentru laptop (35.5x26cm), dar si un compartiment intern special creat pentru a amplasa o eticheta inscriptionata cu numele si adresa copilului. 

De asemenea, are detalii reflectorizante, strap-uri pentru skateboard, catarame si este un produs aprobat de bluesign®.

PROCONTRA
Este kid-friendly
Poate fi folosit atat la scoala, cat si la skate sau zi de zi in oras
Are un imprimeu original si aparte
Se raporteaza la nevoile copiilor
Detaliile reflectorizante sunt utile in orice moment.
Compartimentul pentru eticheta poate fi folositor atat pentru identificarea copilului, cat si pentru date de contact in cazul in care rucsacul este pierdut.
Volumul total este relativ redus

2. Cum aleg un rucsac de skate bun?

Daca vrei sa alegi un rucsac bun pentru skateboarding, trebuie sa ai in vedere cateva recomandari. Sunt anumite caracteristici pe care acesta trebuie sa le indeplineasca – de aceea, criteriile sunt importante, fiindca te pot sprijini in cautarile tale, oferindu-ti cateva repere utile. Asadar, atunci cand doresti sa cercetezi gama de rucsacuri pentru skate pe care o ai la dispozitie, este bine sa iei in calcul:

  • Structura

Cei mai multi skateri opteaza pentru modele de rucsacuri prevazute cu sistem de prindere pentru placa, amplasat pe exterior. Avantajul acestor modele consta in posibilitatea de a depozita mult mai multe obiecte in interiorul rucsacului decat in cazul in care skateboardul ar fi depozitat in interior.

  • Dimensiunile

Dimensiunea este un factor foarte important pe care nu trebuie sa-l ignori. Marimea trebuie aleasa in functie de nevoile pe care le ai – daca vrei sa introduci multiple elemente, precum casca de protectie, genunchiere, unelte sau alte accesorii, cu siguranta vei avea nevoie de un volum mai mare. 

  • Sistemele de prindere

Strap-urile sunt esentiale, mai ales pentru siguranta ta. Daca rucsacul este mai voluminos si mai greu, trebuie neaparat ca acesta sa fie echipat cu un sistem rezistent, care sa faca fata greutatii suplimentare. O prindere optima va contribui pozitiv si la stabilizarea sa si, astfel, nu vei fi deranjat de miscarile sale in timp ce te dai pe skate. Ia in considerare faptul ca greutatea ghiozdanului trebuie fie distribuita, pe cat posibil, in mod echilibrat, pentru a evita balansarea lui. 

  • Scopul pentru care il cumperi

Daca vrei sa folosesti rucsacul doar pentru skateboard, trebuie sa te gandesti la caracteristicile necesare intr-un astfel de context. Insa, in cazul in care vrei sa-l utilizezi si in excursii sau deplasari, opteaza pentru un model care sa fie potrivit pentru mai multe tipuri de experiente.

  • Greutatea

Greutatea este un detaliu semnificativ, fiindca poate deveni un impediment atunci cand te dai cu skate-ul. Ia in considerare lucrurile pe care le vei depozita in el, dar, mai ales, greutatea sa initiala. Astfel, vei putea estima o masa totala si vei putea decide daca este potrivit pentru tine.

  • Materialul

Materialul trebuie sa fie rezistent, de calitate si, bineinteles, impermeabil. Pentru a nu avea surprize neplacute si pentru ca obiectele din rucsac sa nu se strice din pricina ploii sau a ninsorii, opteaza pentru modele care sa fie waterproof, indiferent de anotimp.

  • Compartimentarea

Compartimentele multiple te pot ajuta sa-ti organizezi lucrurile intr-un mod avantajos, pentru a fi usor accesibile, dar si protejate individual, cu scopul de a nu se deteriora de la contactul cu alte lucruri. Asadar, mai multe compartimente nu au cum sa te incurce – te vor sprijini in a gasi un loc potrivit pentru fiecare accesoriu pe care vrei sa-l transporti in rucsac.

3. Marca recomandata de Boarders.ro

Ai dificultati in a alege brandul potrivit de rucsacuri pentru skate? Boarders.ro iti poate oferi o recomandare, pe care sa te poti baza pentru a gasi cele mai bune si frumoase modele, ideale pentru skaterii de toate varstele, create de firme si marci renumite in domeniu. 

Burton a fost infiintata de care Jake Burton Carpenter, in anul 1977, in Vermont. Initial, brandul s-a specializat pe productia de snowboard-uri, boots, legaturi, haine si accesorii pentru snowboarding. Primul snowboard creat de acesta a fost realizat in propriul garaj. Treptat, firma a evoluat, iar produsele s-au raspandit in mai multe colturi ale lumii, datorita vizibilitatii pe care au capatat-o multumita campionatelor de snowboarding. 

Astazi este cel mai mare producator de snowboard-uri din lume, iar firma este una dintre cele mai renumite companii de acest gen, datorita calitatii pe care o ofera.

Rucsacurile Burton se caracterizeaza prin rezistenta, functionalitate si un bun raport calitate-pret. 

4. Ce alte lucruri trebuie sa cunosti despre rucsacul de skate?

Un rucsac de skate poate fi utilizat in mai multe moduri, in contexte variate si cu scopuri diferite – fie ca il iei cu tine atunci cand mergi in skatepark sau la scoala, fie ca vrei sa-l folosesti si atunci cand pleci la munte, intr-o calatorie sau intr-o excursie, cel mai important este ca acesta sa-ti satisfaca toate nevoile pe care le ai in acel moment.

Fii atent la fiecare dintre caracteristicile pe care le are si utilizeaza-le la maximum. Un lucru pe care nu trebuie sa il uiti este sa iti ajustezi bretelele exact pe masura ta. Astfel, rucsacul se va simti comod in spate si iti va permite o mai mare libertate de miscare. Ai grija si la sistemele de prindere – pentru a evita degradarea timpurie a rucsacului, manevreaza toate strap-urile in maniera recomandata. Ele sunt importante si pentru siguranta placii tale, deoarece, daca aceasta este prinsa cum trebuie, riscul de a cadea pe drum se diminueaza considerabil.

De asemenea, urmareste cu atentie instructiunile de ingrijire, pentru a vedea care sunt metodele de curatare pe care le poti pune in aplicare.

De regula, cele mai multe rucsacuri pot fi curatare in masina de spalat,  insa sunt unele care necesita ingrijire speciala. Asadar, daca vrei sa te bucuri cat mai mult de rucsacul preferat, citeste cu atentie indicatiile producatorului. 

Asadar, daca esti un impatimit al skateboarding-ului si ai intampinat si tu dificultati cu transportarea placii, cu un astfel de rucsac special vei vedea cum lucrurile devin mult mai simple. Nu doar ca dispui de un sistem sigur de prindere a skate-ului, dar, in plus, beneficiezi si de multe alte caracteristici utile, cum ar fi buzunarele multiple si spatiul incapator, atat de folositoare la orice drum. 

Surse foto: Boarders.ro, Shutterstock.com

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre rucsacurile de skate

Ce tipuri de rucsacuri de skate exista?

Exista mai multe tipuri de rucsacuri de skate, insa, de obicei, ele se impart in 2 categorii: cele care au sistem de prindere orizontal sau cele mai des intalnite, cu prindere verticala.

Ce rucsac pentru skateboarding sa aleg?

Un rucsac pentru skateboarding trebuie sa-ti satisfaca toate cerintele: dimensiune, material, compartimentare, rezistenta, impermeabilitate.

Ce rucsacuri de skate se poarta?

Tendintele se afla in continua schimbare, insa, in general, se poarta rucsacurile compacte, dotate cu numeroase buzunare si sisteme de prindere inteligente.

Care sunt cele mai bune firme de rucsacuri pentru skate?

Exista mai multe firme pentru care poti opta, insa cel mai bine este sa-ti indrepti atentia catre branduri renumite, care au deja o traditie in confectionarea de astfel de obiecte, precum Burton, care creeaza produse de calitate, renumite pe piata de profil.

Care sunt cele mai bune rucsacuri pentru skateboard?

Cele mai bune rucsacuri pentru skateboard sunt acelea care imbina mai multe caracteristici utile, intr-un mod optim. De regula, proprietatile materialului, structura si designul, pretul si calitatea sunt factorii care conteaza cel mai mult.

Lasă un răspuns