Bagaj pentru mare: Lista de bagaj pentru un concediu sau o săptămână la mare

Salt in the hair, sand in my air! Sau invers? 🙂 Oricum ar fi, sigur mai fugi măcar un weekend la mare vara asta. Sau poate o săptămână!

Destinația o alegi tu, noi te putem ajuta cu sugestii legate de bagajul pentru mare.

Vacanțele sunt mereu perioade în care este posibil ca entuziasmul să te facă să uiți de anumite detalii, pe cât de mici, pe atât de importante. Mai jos găseșți o listă cu ce nu ar trebui să îți lipsească din bagaj pentru concediul la mare, plus alte lucruri care îți vor face vacanța mai frumoasă.

Cuprins:

  1. Ce să nu uiți când îți faci bagajul pentru vacanța la mare
  2. Ce să adaugi dacă îți faci bagajul pentru o săptămâna (sau mai mult) la mare

Fie că rămâi pe litoralul autohton, fie că găseșți posibilitatea de a vizita destinații mai îndepărtate, singurul bagaj de care trebuie să te ocupi este bagajul de vacanță – pe cel emoțional lasă-l acasă 🙂

1. Ce să nu uiți când îți faci bagajul pentru vacanța la mare

Începe cu un rucsac, o geantă ori un troler, asta în funcție de durata vacanței și de mijlocul de transport pe care îl vei folosi.

Dacă alegi să călătoreșți cu trenul, optează pentru un rucsac. Alege unul care să îți ofere și strap-urile de prindere în dreptul sternului, pentru a-ți ușura greutatea. Știai că există rucsacuri special concepute pentru fete? Acestea au construcția bretelelor și a spatelui în așa fel încât să se muleze perfect pe anatomia feminină. O sugestie aici ar fi sa te îndrepți spre unul cu bretele aerisite, pentru că sunt încă peste 35°C. Notabil, însă, ar fi unul care să îți ofere acces rapid la tot ceea ce ai nevoie, de la short-ul de baie până la laptop-ul pe care poate că ești nevoit să îl deschizi din când în când (sperăm să nu).

O geantă sau un troler sunt opțiuni la fel de bune, mai ales că, dacă perioada de concediu este mai lungă, vei avea nevoie de mai mult spațiu.

Organizează-ți cosmeticele în același stil cu rucsacul. Fie că pleci doar cu periuța de dinți, fie că faci loc și uleiurilor de toate tipurile, fă-o într-un nécessaire asortat 🙂

Ce să nu uiți când îți faci bagajul pentru vacanța la mare

Boardshorts-ii și costumele de baie vor fi piesele vestimentare esențiale, de la răsărit până la apus, lângă care poți adăuga rochii, pantaloni scurți, maiouri, tricouri și nelipsitele șepci și pălării.

Leagă de bagajul pentru mare și un hanorac, poate chiar ceva impermeabil, în cazul în care nu eșți fanul băilor în mare pe timp de ploaie.

Bagă-ți ochelarii de soare în borseta pe care o vei plimba mai mult noaptea, căci ziua poți să foloseșți un tote-bag în care să îți ții prosopul de plajă.

Ce să nu uiți când îți faci bagajul pentru vacanța la mare

Ultimul, dar clar, unul dintre cele mai importante și uitate elemente ale bagajului de mare este reprezentat de papuci. Șlapi. Flip-flops. Zi-le cum vrei, dar nu uita să îi bagi și pe ei lângă shoes-ii pe care-i vei albi de nisip.

Aruncă, la final, și o cremă de protecție solară și ești gata de plecare!

2. Ce să adaugi dacă îți faci bagajul pentru o săptămână (sau mai mult) la mare

2. Ce să adaugi dacă îți faci bagajul pentru o săptămână (sau mai mult) la mare

A trecut weekend-ul și mai rămâi? Fă săptămâna mai distractivă!

După ce te-ai plictisit de plajă și de nisip, du-te și înoată. Ia-ți o pereche de ochelari de înot și pune-i în bagajul pentru concediu la mare. Îți vor înmulți băile în mare, poate îți vor oferi și ceva imagini subacvatice spectaculoase, și clar vor înlocui povara flotărilor de dimineață.

Vrei mai degrabă pe apă decât sub apă? Alege un SUP. Un stand-up paddle gonflabil este rucsacul pe care îl poți adăuga rucsacului tău 🙂 Are aceleași dimensiuni cu bagajul pe care l-ai făcut deja și potențial să te țină ocupat și fericit toaaată vacanța. Alege o padelă ajustabilă, să fie mai ușor de transportat, și tot ce îți rămâne e să surprinzi delfinii înotând la răsărit.

Dacă ești pasionat de kiteboarding, nu uita să îți iei o pereche de neo boots cu tine. Asta pe lângă neopren, eventual un top, harness-ul și restul echipamentului.

Dacă vrei și alt tip de activitate, poți alege orice alt sport acvatic, precum windsurfing, surfing, yachting sau jet ski, ori poți alege să stai pur și simplu la soare și să te relaxezi.

1,2,3… START VACANȚA!

START VACANȚA

Sursa foto: burton.com, animal.co.uk, fanatic.com

Lasă un răspuns